Tankspridd.

Jag har dragit igång 1000 projekt samtidigt.

Det började med att jag drog fram dammsugaren. Sen fick jag en idé om att måla fransk manikyr på tånaglarna. Då såg jag kaoset i min garderob och påbörjade en storrensning, jag har alldeles för många plagg som har hängt med på tok för länge pga ren och skär lathet! När jag sedan såg hur tomt det blev i garderoben kom jag på att jag har ett tvättberg från helvetet som tyvärr inte tvättar sej själv, så det var bara att kavla upp ärmarna och börja i valfri ände. Samtidigt som jag var tvungen att lappa igen ett par byxor som har gått upp i grenen. Och så kom jag på att jag behövde kolla upp en grej på nätet. NU. 

Så här kan det fortsätta i all evighet om jag har för mycket fritid. Jag får för många snilleblixtar helt enkelt. 


En kaka och några Tarzanpockets blir bra.



När jag var inne på Facebook möttes jag av det här. Jag blev en smula skeptisk och undrade i mitt stilla sinne om Jessica har varit på många ravefester i helgen (?), så jag var tvungen att söka upp ordet själv.  
Den enda "vettiga" förklaringen som fanns att hitta var denna. Källan var kanske inte den säkraste, men förklaringen är ju top notch.

Jag är glad att jag, med mina 1.59 centimetrar, inte föddes under ett sekel då korta människor var dvärgar och dvärgarna var så lågt rankade att de förpassades till att tjäna pengar på gatan. Så till den milda grad att svenskan behövde ett ord för alla dessa prostituerade kortväxta människor.

Vad vi har gått framåt..! Idag kan dvärgar jobba på Disney Land, tjäna pengar som mingeldvärgar via www.rent-a-midget.com osv. Nästa jul funderar jag på att söka jobb som dvärg hos familjen Anka. Fatta pengarna...




Vinna eller försvinna!

"Det är ingen tävling" står det på en av ringarna på mitt halsband jag nämnde i förra inlägget. Joho! det är det. Jag är med och tävlar precis här och nu. Jag har nämnt Egoina förut, den enda bloggen jag faktiskt följer. Hon är sådär skönt galen, jag älskar hennes humor och skrattar ofta högt och freakinglishly för mej själv när jag besöker hennes sida!
Nu har hon en tävling där man kan vinna 2 st biljetter till melodifestivalfinalen i Globen. Klicka här för att tävla du med!





Motiveringen lyder:

Min relativt nyvunna vän och klasskamrat Sofia är och har alltid varit besatt av Melodifestivalen. Jag tror bestämt att hon föddes med en neonrosa glitterbody och tillhörande lårhöga stövlar. Hon kan precis allt om bidrag, årtal och vem som har legat med vem inom schlagervärlden. (Okej, den sista kanske jag hittade på, men det skulle inte förvåna mej om hon faktiskt visste..!) Jag lovar att hon skulle ta schlagergurun Björn Kjellman i en duell om gångna melodifestivaler i sömnen!
När vi hälsade på henne i Karlstad för 2 veckor sedan var det liksom ingen tvekan om att vi skulle se melodifestivalen tillsammans. Sofia laddade med att lyssna igenom bidragen på nätet några timmar innan. (Jag trodde inte att folk gjorde sånt, det som blir blir?) Vi skulle äta middag innan. Hennes adorabla döttrar hade pyntat bordet med stjärnor och "M" som i melodifestivalen, för det är sånt mamma gillar.
Efter att ha lyssnat på bidragen några gånger vet hon precis vilka som går till andra chansen, vilka som går vidare direkt till final och vilka svenska folket tycker är "så himla gulliga, jag vet! Vi röstar fram dem farligt nära finalplatserna!" och vilka som är riktigt bra men som Sven och Inga hemma i tv-soffan bara tycker är ploj. När klockan är halv åtta och vi fortfarande inte har satt oss ned för att äta bara måste (!) Sofia åka ned till centrum för att spela på bidragen.
Vi fick sedan kasta i oss den omsorgsfullt tillagade maten för att hinna bänka oss framför melodifestivalen. Pjuh! Så här lever Familjen Melodifestival. Det är ingen vila eller ro i dessa hektiska schlagertider.

Jag skulle så gärna vilja vinna biljetterna för att få se hennes ögon glittra ikapp med bodyn från födseln - som antagligen ligger i ett tryggt förvar i en garderob nånstans i Karlstad - när hon får titta på det som hon gillar allra bäst. Live. Och utan barn.
Jag skulle bara luta mej tillbaka och drunkna i Andreas Johnsons ögon.



P.s. Ni undrar såklart om hon vann pengar när hon stack ut mitt-i-maten och spelade? Klart hon gjorde! True story!! :) Jag måste också börja spela och få ett tillskott i min sorry-ass-student-kassa. Här spelar man schlagerbingo!

My precious.



Fredag = fredagsmys! Vi har myst på oförskämda mängder prinsesstårta, brownies, godis och läsk i skolan idag. Hälften spydde, resten dog...
Och jag fick en jättefin födelsedagspresent av Sofia. Det är nämligen så att jag är en sucker för motivationssmycken. Utan att veta om denna fetisch hade hon köpt ett halsband med tre ringar med text på. "Skrattrynkor går inte att köpa" står det på den ena, och så tänkte hon skriva "du ger mej rynkor" på ett kort. Jag blev riktigt rörd!

Igår kväll var vi ett gäng tjejer som firade M på Papá. Jag, M och S möttes tidigare och beslutade oss för att gå dit och ta ett glas innan resten ramlade in. Personalen var otroligt trevlig och vi välkomnades med ett glas champagne. Det var ungefär där min plan om att bara ta ett glas vin under kvällen raserade. Nej, jag blev inte full, men när man är 26 är det mer en regel än ett undantag att man vaknar dagen efter några glas vin och inte känner sej fräsch som en nyponros. En annan sak som händer när man klivit över den bekväma närmare-0-än-50-tröskeln är att man säger saker som "nästgårds". Jag lyckades somehow smyga in ordet i flera meningar, huvva!

Men en sak - jag gillar inte när man beställer in en Frutti di mare och det ligger en massa babybläckfiskar i maten. Det borde verkligen stå en varning i menyn; "INTE för kräsmagade". Jag vet att det är "exklusivt", men kom igen - vill jag titta på djur så går jag till Skansen!








Pannkakor på en måndag.



Jag har precis stekt pannkakor som värsta Pettson och Pannkakstårtan. Om det är nånting jag faktiskt kan så är det att vända pannkisar.

Nånting jag förhoppningsvis aldrig mer försöker mej på är att skriva ett blogginlägg under tiden pannkakorna gräddas. Det resulterar i den här stenhårda pannkakan på bilden. Fin, men förjävla bränd.


Lite socker i botten så går medicinen ner.

Jag är hemma med en huvudvärk som inte är av denna värld. Vet inte om det är mitt straff för att jag vaknade oförskämt pigg och inte det minsta bakis efter fyra timmars sömn igår?



Eftersom inga tabletter har hjälpt (har knaprat i mej en halv karta Ipren, trots att jag egentligen helst "självläker") ligger jag och lyssnar på musik. Måste vara bästa medicinen.

Den här spelar i samma division som Voltaren:




Mätt på rosa.

Igår var dagen D, dagen vi har väntat på sen vi började spåna lite i höstas om hur vi skulle fira våra födelsedagar; Annas och mitt rosa födelsedagsfirande.

Ända sedan vi spikade detta event är det som att planerna har spolats ned i avloppet en efter en. Som en liten kickoff på det eviga magsåret som har börjat gro under planeringen ställde temat till det lite för oss. Vi ville ha ett ganska brett tema som kan tolkas lite som man vill - med tanke på att firandet hölls på ett offentligt ställe och folk kanske faktiskt vill kunna visa upp sej på stan utan att skämmas ögonen ur sej - så valde vi temat rosa, en färg vi båda älskar.
Det var ju bara den lilla detaljen att affärerna inte säljer rosa kläder längre. Rosa är så himla förra året! Rosa är utplånat och kommer kanske att komma tillbaka om sisådär två veckor när vi inte kommer att vilja veta av rosa längre. För att vi är bittra över att rosa gömde sej när vi behövde denne som bäst. Rosa is dead.

Men trots detta hade alla slagit på sin vassaste kreativitet och kommit på en lösning. En kille frågade jag om varför han inte hade något rosa på sej, då drog han ner byxorna till knäna och flashade sina rosa stringtrosor i spets. (Det var iofs mer läskigt än tacksamt!)

En annan stor grop i vägen var snöovädret som gjorde att många fick superlånga resvägar och det tråkigaste av allt - min Sandra var strandsatt hemma! :( Vi kunde inte ha valt en sämre dag att ha festen på med tanke på vädret.


(Jag var inte jätteflitig med kameran. Jag har inte ens tagit en bild på mina närmaste vänner. EFTERLYSES: bilder från kvällen!)

Men. Men. Men - efter regn kommer solskenKvällen blev riktigt lyckad med god mat, massa goda drinkar, massa rosa shots, dans så att svetten lackade, finfina presenter och det absolut viktigaste av allt - alla härliga kompisar som kom och gjorde kvällen till Kvällen. Tack så mycket..! ♥

Och efterfesten ska vi inte prata om. När klockan är sju, solen skiner och alla drägg har somnat i samma säng och man verkligen vill hem och sova för att fötterna värker, sminket har smetats ut över hela ansiktet och man har hört den lastgamla dängan "Girls talk" 1000 gånger för mycket kan man bara göra en sak: skratta och sjunga låten en gång till





Radioskugga is over.

I natt kom jag och Sandra hem från Värmland. Det känns lite som seger när precis alla hade varnat oss för att köra på kvällen; "Men det är ju så halt!", "men det ska ju bli snöstorm!","men det är ju mörkt!", "men ni kommer ju vara jättetrötta efter arbetsdagen!", "men varför kör ni bara inte hem på fredagen?!?", "VARFÖR?!"

Och ja, det snöade. Det var kolsvart. Vi blev bländade av helljus. Jag såg en inbillad älg på vägen. Sandra var nära att köra på 2 människor som promenerade i bredd på motorvägen. Jag höll på att köra på ett rådjur. Och när jag hade släppt av Sandra och hade sju mil kvar att köra i min ensamhet skrek jag med i låtarna på radion för att hålla mej vaken.

Vi tog nog guldmedalj.

Anyhow - det har varit underbara dagar på Spa. Jag tror bestämt att det var nödvändigt att jag lade ifrån mej mobilen och sket i datorn i några dagar, jag är en ny människa! Improved Emmah, liksom.
Vi har i princip bara jobbat, ätit, tränat och sovit. Det hanns även med att basta och bada bubbelpool (både inom- och utomhus) och åka in till Sunne centrum.
Och förra helgen hälsade vi på Sofia, hennes man och toksöta döttrar i Karlstad. Gud vad mysigt vi hade det! Det var riktigt härligt att få vara en del av deras familj. ♥


Selma Spa.



Sandra framför Selma på en av våra dagliga morgonpromenader.


Salongsreceptionen. I rummen här bakom utförde vi behandlingar.


Sandra och Sofia på "stora torget" i Karlstad. Rally-VM var i full gång. Men det har ni väl missat. ;)


Sofias guldklimpar.


Sawry!

Jag har varit jättedålig på att blogga senaste dagarna, ska försöka ta mej i kragen, kompisar!

Imorgon åker jag och Sandra nämligen till Selma SPA i Värmland och kommer att vara där i två veckor. Vi har med oss dator och uppkoppling, men jag vågar inte köra en pinky swear på att det finns mottagning i skogen!

Jag återkommer med mer info! :)

XXXOOO


Halfway around the world.

Min Spotify är tillbaka, weee! För er som inte vet så tog min dator programmet för virus för några dagar sedan och på två röda var programmet borttaget och det var totalt omöjligt att ladda ner det på nytt.
Jag har varit lätt gråtfärdig av saknad i några dagar.

Skam den som ger sej, heter det ju. I ren frustration provade jag att ladda ner det igen och jävlar i min låda - det gick! :)

Så för att visa min uppskattning och tacksamhet (you don't what you've got 'til it's gone har fått en ny innebörd) har jag verkligen använt Spotify intensivt i en timme nu. Sökt på gamla godingar som ingen har lyssnat på sen det var inne med magtröjor. 
I den här vevan slank jag in på A teens och låten Halfway Around The World som verkligen minner om en svunnen tid då vi stod 10 tjejer i en ring på dansgolvet och dansade efter låtens beskrivningar. Ni vet; sjunger de "stopp" sätter man upp en hand som ett stopptecken osv. Väldigt kreativt. Man kan tro att jag pratar om lågstadiediscon, men nej - detta skedde i början av gymnasiet. Strax innan vi började ta oss in på krogen och efterlikna vuxna.

I början på gymnasiet fanns det en kille som "hette" Tårtan som fixade grymma temafester i en biolokal i Årsta. En av festerna hade Porrtema. E och jag bestämde oss snabbt för att köpa varsin t-shirt som vi skulle skriva nåt porrigt på. Jag kommer aldrig glömma hur vi i hemlighet låg på golvet i hennes pappas hobbyrum och fifflade med våra t-shirtar. På min skrev jag KÅT med stora bokstäver, E skrev PORN STAR.



Det är en sak att ha på sej denna tröja på en temafest, en annan att använda den i verkliga livet. Jag sprängde allt vad klass och finess heter och tog med min till Malta samma sommar. När jag hade satt på mej den (väldigt nöjd över klädvalet?) och var redo att gå ut för kvällen kom vår värdmamma och frågade nyfiket vad "kaaat" betydde på svenska.

- Ehh... Hello?!

Så springer ni på en maltes som säger "kaaat" vid helt fel tillfälle kan ni tacka mej.








Don't worry, Don't panic!

Uppgiven.



Paniksamtal med mamma. Det var hon som var panikslagen, jag är rätt lugn under rådande omständigheter.

Imorgon är dagen D; den svåraste tentan hittills äger rum och det känns minst sagt hopplöst. Alla har drabbats av panik. Jag undrar mest över hur saker och ting kunde kännas okej igår när allt har fallit i glömska till idag?
Gud, jag ber inte till dej ofta. Jag önskar att tentan flyter på bra imorgon och att all kunskap mirakulöst lossnar och kommer till ytan och att jag presterar råbra. Om du gör det här för mej lovar jag att jag ska tänka på dej lite oftare. Nu hoppas jag att du håller din del av dealen...

Och efteråt ska jag fira med en öl. Bra morot!





Jazzkatter.

Jag är helt hög på kaffe! Det kan vara en rätt skön känsla, men gränsen är verkligen hårfin. En lång cappuccino på Espresso house är likamed illamående och heroinskakningar t.ex. Men vanligt kaffe från Kulturama ger bara en skön kick, jag är pigg och hög på livet istället. Sweet!



Min syrra jobbade på Kulturamas café ikväll, så jag gick dit efter Dermalogicakursen och höll henne sällskap på en stol bakom disken. Det var jazzkväll och en massa riktigt duktiga ungdomar spelade på scenen. Jag älskar jazz, så jag myste med min kaffe, småpratade med syrran och tittade på alla härliga människor.
I de här lokalerna cirkulerar en del b-kändisar. En av dom gjorde ett mycket taffligt försök till en konversation med mej där jag satt bakom disken. Jag visste liksom inte om jag skulle skratta, gråta eller börja mucka.
Konstigt att man kan vara med på TV och samtidigt vara socialt handikappad. Det är inte för inte som denne har valt en danskarriär, uppenbarligen!

I nästa liv vill jag gå på Kulturama. Jag skulle bara ha så satans svårt att välja mellan musik och dans.


RSS 2.0