Jag ser ljuset!

Nu har jag bara en dag kvar på praktiken och det är med ett leende på läpparna som jag går tillbaka till skolan!

1. Jag saknar mina kompisar i klassen! (Måste sluta säga "klasskompisar", vi har ju faktiskt kommit mycket längre än så många av oss!)

2. Jag är trött på att ställa upp på precis vad som helst bara för att man är Praktikanten. "Kan du jobba över 3 timmar idag?" Ja självklart, det är inte så att jag har ett liv som fortsätter när salongen stänger. Och jag har absolut inte stämt träff med nån.






De här bilderna Olga lade upp idag gjorde inte min saknad bättre. Klassen - Norra brunn - snarast! ♥


I hook you up with some poetry.



Jag råkar veta att det fortfarande finns folk där ute som har missat Hoffmaestro
. Känner lite att det är min uppgift att sprida ordet om deras genialitet!

E och jag hade ett hett samtal om denna låt under tiden den spelades och vi stod fastklämda nästan längst fram i baren och trängdes med våra svettiga med-hoppare. E var lite ledsen över att missa låten, men för mig var det perfekt att det var just den som gick "åt". Jag har verkligen inte gillat den, har t. om. medvetet tryckt förbi den när jag har spelat skivan.
Det kanske är därför jag tycker om den riktigt mycket för tillfället. Jag har liksom inte lyckats spela sönder den. Nyhetens behag, och allt det där.

Den känns faktiskt värdig att spela för en Hoffmaestro-rookie.



Annars är det här min favoritlåt:



När man kallar sig själv "Chraa indian" är det nog dags att kasta in handduken och gå och lägga sej? Mitt namn står skrivet över hela sängen.


Just another manic monday.

Jag fick en trevlig överraskning när jag vaknade imorse; ett sms från min sjuka handledare. Jättetråkigt att hon är sjuk, men toppen att jag fick en ledig måndag! Speciellt eftersom att jag bara fick en halvtimmes sömn natten mellan lördag och söndag. Så det var bara att sova på. Inga konstigheter!

I helgen blev jag kär.
I en av världens härligaste bebisar. Jag var barnvakt åt den här godingen både lördag och söndag och nu är jag ju fast! Min systerson Sonny fick träffa honom en av dagarna och sa drömmande "Jag önskar att **** var den enda bebisen i hela världen". Det är alltså en bra sak. Och nu får syrran fixa fram ett småsyskon illa kvickt, tycker jag.



På lördagskvällen såg jag Hoffmaestro & Chraa i Annexet för... ja, långt ifrån första gången.
Det var svettigt. Det var dans. Det var hopp. Det var glädje.
Det var den bästa kickoffen på en jätterolig utekväll!



(A till höger sa att hon inte vill vara med på mina bilder bara för att de hamnar på bloggen. Jag vill ju inte göra nån besviken!)


I ♥ Mallis.

I helgen sprang jag på en av mina roomies jag bodde med när jag jobbade i Magaluf. Vi har inte setts sen jag åkte därifrån för 6 år sedan. Det är så konstigt att man kan vara jättetight med någon men så fort Verkligheten knackar på dörren är det som att det aldrig har hänt. 
Så - jag lovade att jag skulle leta upp mina Mallisbilder och fick då reda på att inte ens min bästa vän E har sett några bilder från när jag var där. Shame on me!

Låt mej guida er en snabbis.

I Palma. Bara en av världens vackraste städer..!? Där bodde jag hos min mosters underbara vän och hennes 2 vänner i två fabulösa veckor. Jag har mina starkaste och sjukaste minnen därifrån. När jag sedan flyttade till Magaluf åkte jag och hälsade på i Palma minst en gång i veckan. Och när min kompis J kom och bodde hos oss i Magaluf en vecka tog jag med honom och gjorde Palma en kväll. Jag tror den kvällen var ett life changing moment för honom.






Sen var det dags att börja jobba i Magaluf.
Jag sprang runt och letade boende som en annan uteliggare och fick till slut napp i världens kanske minsta lägenhet. Vi var 5 stycken som bodde i en minitvåa. Jag bodde i "vardagsrummet", så nån privacy var det liksom inte att tala om. Det var alltid nån som satt på min säng (okej, soffan!) och ville ha sällskap.

Utanför lägenheten.






  <-- Proof! Mi säng, tu säng.




Vandrande reklampelare.


F.Y.I kan ingen av de här bilderna användas emot mej. ;)




Upp som en sol.

Ibland fastnar man med näsan i flaskan.



Idag är en sån där trist dag när allt bara är skit av - egentligen - absolut ingen som helst anledning. Men det spelar ingen roll; jag är tamejfan på pisshumör ändå och det med besked!

Jag önskar att jag hade en stor fyralitersglass att sätta skeden i.
Efter en razzia i både kyl och frys kan jag ledsamt konstatera att det som finns (som inte är havregryn eller krossade tomater = dålig hetsätning!) är fyra mandariner. Attans, här ska tröstätas!

Men imorgon kommer jag att vakna upp som en sol, frukta icke! Jag bara laddar med en dålig dag så att hela helgen blir kanoners!


Föttera, som man säger på värmländska.



Jag fick zonterapi på salongen idag. Jag trodde att det skulle vara lite som akupressur på fötterna. Lite mysigt sådär.

Det var allt annat än mysigt. Jag satt och höll ett krampaktigt tag om britsen medan hon körde in en stenhård "virknål" under fötterna och mellan tårna. I 30 minuter. Det är de sista ställena jag vill ha en virknål på, efter armhålorna.
Trots denna tortyrlika behandling är jag riktigt tacksam. Min krämpa känns redan bättre! Om det är pencillinet eller placeboeffekten spelar ju ingen roll, jag är bara glad över att Jag är tillbaks.







Att skålla ett ansikte.

J efterfrågar en ansiktsbehandling. Eftersom jag är ute på praktik blir det en skön hemmabehandling med allt vad det innebär - man tager vad man haver.



J har inte riktigt greppat det här med hur man kan öppna porerna med hjälp av skålhett vatten. Jag vet inte riktigt vad han syftar på med "så har vi nått att jobba med ett tag". Typ rädda hans ansikte från oigenkännlighet?


För många ramlande flickor ramlar förbi.



På förfesten fick A en brilliant idé om att göra en musikvideo till Lady gaga.
Den fick en kick-ass-start när hon dansade ner klädhängaren. Legendariskt!! :)
 
Minus    Trist att det blev ett märke i golvet som minne
Plus      Tur att det var hemma hos henne själv
Summa Nästa gång hon kommer på besök kommer jag gömma min klädhängare...

Det bästa är att det blir roligare och roligare ju fler gånger man tittar på den. Här hemma går den på repeat!



Coulda woulda shoulda.

Vi har legat i soffan och sängen hela dagen. Det kan bara betyda en sak; det var en bra kväll igår!







Nu ska vi se Paranormal Activity. Efteråt kommer jag att ångra att jag såg den. Är man lite förståndshandikappad om man kör på ändå? Lite rain man?


7th heaven.

Jag älskar USA. Men det är en sak jag inte fattar - prydheten.



På Room raiders är ungdomarna typ 18-20 år. Det är ett dejtingprogram som går ut på att de ska raida någras rum för att få ett hum om personligheterna och sedan välja dejt efter det. Det är 2 saker de alltid gör; killarna drar alltid ut "troslådan" och får stånd av alla färgglada Hello Kitty-trosor som ligger där. Vi ska inte ens tala om extasen bomullsstringtrosor kan frambringa. Sexy!
Tjejerna drar alltid ut lådan på nattduksbordet. Finns det kondomer där tjuter alla "AVSLÖJAD!!" och rynkar på näsan av ren och skär avsky.
Va? Han har sex... och skyddar sig? Det borde ju vara toppen, eller? Han är ju vuxen och laglig.

Ett annat program som tar priset är Sjunde himlen. Den där skenhelige, tokreligiösa pappan låter inte sina döttrar dejta förrän de är 18 år. Man kan ju bli gravid om man dejtar, tydligen. Undrar om de inseminerade alla ungar på mamman? Han har uppenbarligen inte fattat hur ett barn blir till.







Helgplanering.

Och så var det fredag igen, thank God!
Idag blir det mys.



Men gissa vad jag ska göra imorrn? :)
Det kanske blir Red stripes på Stureplan bara för att jag kan!


Jag lever!

Jag har varit så fruktansvärt dålig på att uppdatera bloggen, men jag har jobbat kväll och natt EFTER jobbet på praktikplatsen de senaste tre dagarna (ending: NOW!) så jag kan tycka att det är en okej ursäkt.

Vad som däremot inte är okej är när man sätter sej på fel tunnelbanelinje och åker några stationer för långt efter den stationen där man borde ha hoppat av. Den här väldigt ocharmiga företeelsen har hänt mej två gånger de senaste två veckorna. Det är ju nästan så att man hellre lägger sej på spåret än att kliva av och vända om igen...

Snart är det påsk! I år önskar jag mej stora och dyra påskägg, bara så ni vet. Fast en ledig långfredag är inte så illa pinkat det heller. :)


Use somebody like me.

Ni undrade vem mitt internationella frikort är.









Det här är värre än någon fjortiscrush jag nånsin haft. Om jag hade haft affischer på honom hade de åkt upp i sovrummet direkt. 
För mej är han perfektion! Han är Woodstock och rock n' roll, öl och soliga Södern. Och hans sångröst får mina ben att vika sej under mej.

Sitter just nu och klurar på hur jag ska ha råd att åka på KOL-konserten i Hyde Park i juni. Våra vägar lär ju liksom inte korsas om jag inte har ett finger med i spelet.


Jag har finbesök.

Har Alejandro Fuentes Bergström på besök as we speak. Mysig kille, det där...




Våren är här.

Det första vårtecknet skådades igår; Snaps uteservering. Och i vanlig ordning satt en förvånansvärt stor samling folk i full mundering och smuttade på sina öl- och vinglas mitt på dagen. I minusgrader. I mitten av mars. Jag trodde att uteserveringarna har premiär 1 april?

Inte mej emot iofs, jag kanske sitter där nästa helg. :)


FORGET YOUR OWN LAWN AND COME OVER TO MINE.

Jag är inte svensk längre, det här var droppen! Anna, kom igen?! REALLY
För en gångs skull hade vi mer än ett bidrag som vi lätt kan skicka till Eurovision utan att skämmas ihjäl, men vi kunde inte hålla oss. Vi bara måste skicka den sämsta. Igen.

Salem Al Fakir har varit en av mina favoritartister länge. Redan innan han släppte sitt första album köpte Simone och jag biljetter till oss och våra pojkvänner för att skåda underbarnet på Chinateatern. Inte bara för att vi var kära i honom... Att se honom live är som att vara på cirkus. Han har mer energi än en Duracell-kanin och springer runt i publiken, lirar 7 instrument samtidigt och har ett leende större än Hasse Bronténs.

Debutalbumet bar jag med mej i väskan i ett år. Jag ville att mamma och pappa skulle höra den underbara musik som bara dansar ur denna man, så jag slängde på cd:n i pappas bil. Efter två minuter fick pappa krupp och bestämde att Salem har ADHD. (Detta kom från en man som tycker om Scooter och Bodycount! Helt oberättigat, kan jag tycka. Vi behöver inte ens gå in på huruvida hans smak är laglig eller inte.)

Nu ska vi ha en liten Salem Al Fakir frenzy tycker jag. Jag gillar ju att dela med mej av mina favoritlåtar. Gillar du inte läget så säger vi hejdå här! Annars:

It's True


Dreamgirl


It's Only You part 2


Astronaut


Ni kan ju gissa vem jag hade önskat skulle gå vidare till Eurovision. Salem, Andreas Johnson, Erik Saade eller Peter Jöback. Men jag är tydligen den enda i Sverige som gillade Peter och det står jag för! :)


Delikata Drinkar.



Eftersom vi är tre i gänget som är rätt tråkiga drink-wise; 2 av dom beställer bara GT och jag har gått från att bara dricka GT och rom & cola till att sniffa lite på andra GROGGAR (det är ju inte ens drinkar!?) som Bacardi razz med sprite - var det trevligt att smaka på lite drinkar som omväxling.



Jag, som ju var upp över öronen taggad inför denna tillställning, satt i sista stund och googlade upp mina ingredienser. Det blev ingen smaksensation om man säger så. Champagne är en rätt tråkig bas eftersom champagnesmaken tränger igenom det mesta.
De kommanda drinkaftnarna ska jag göra mina favoritdrinkar, och jag vet precis vad det ska bli nästa gång! :)

Dom här låtarna gör något med mej and I kinda like it. Lördagsmode!





Ha en underbar o solig lördag, mina kex!


Don't mind if I do!



Ikväll är det drinkafton hemma hos Ankan. Jag ska bjuda på en champagnedrink och så hittade jag denna oöppnade goding här hemma som får åka med som bonus. Mjölkdrinkar är egentligen inte min grej alls, men det funkar i krig! Och av gammal vana vet jag att det sällan räcker med det man hade budgeterat från början. Lika bra att vara rustad för... krig.

Tack för igår, kära Lillasalongengänget! Det är lika bra att säga det rätt ut; man går inte till Norra brunn för att skratta - man går dit för att bli full. Näe, Dominik Henzel var faktiskt förjävla rolig! Det är en SJUK, SJUK MAN..!

Och med det sagt ska jag gå och äta en macka. Tjing!


När man trodde att man hade hört allt.



Herregud, tur att man flyttade därifrån..?

Strax efter att vi hade flyttat därifrån sitter min pappa på tunnelbanan på hem från jobbet. När de stannar till vid Sandsborg är det någonting som smäller till högt i vagnen så han SLÄNGER SEJ för skydd (!) på tunnelbanegolvet. Ingen annan har rört en fena. Det var ju bara smällare.

Den berättelsen kan jag bara inte få nog av.




Iddergård ödskas!

Jag känner mej som ett dagisbarn. Snoret slutar inte rinna och näsan är knallröd av irritation av både papper och... snor.
Är det inte konstigt? Under de 3 år jag jobbade på förskola - i skottlinjen för kräksjuka, konstant förkylning och diverse andra djungelsjukdomar - hade jag inte fler sjukdagar än att jag kunde räkna dom på ena handens fingrar. Nu känns det som att jag blir lite "sjuk" lite då och då. Himlans ovälkommet!



Så här såg jag ut förra veckan när jag lekte att salongens personalrum var mitt lilla hem. Jag vill så gärna ha en innergård att blicka ut på, älskart!


Sova lite i tält och kanske dricka lite HB.

Jag är lite sugen på att åka på Hultan i sommar.


¨
Ber till Gud varje kväll att Kings of Leon ska komma i år igen. Snällasnällasnälla. Det skulle vara den absolut ultimata musikupplevelsen!!
Nån som vill med?


Min dröm ligger på Medelhavets botten.



Tjejerna fick värsta superidén om att ha en drinkafton där alla ska köpa ingredienser till och fixa varsin drink. Jag har redan börjat spåna på min, det här är mitt forum!

När jag var yngre var jag upp över öronen intresserad av bartending. Min allra största dröm var att bli bartender och världsmästare i flairing. (När man jonglerar med flaskor i baren, råhett!)
Jag satt hemma och pluggade på drinkar, bara sådär. Läste drinkböcker. Prenumererade på Vin & Sprit. Och när jag jobbade på pappas restaurang var jag ansvarig över all alkohol. De få drinkar som beställdes fick jag alltid äran att blanda till. När jag var ute tittade jag alltid på spritutbudet. Well, you get the picture. :)

Så blev jag 20 och bestämde mej för att åka till Magaluf och jobba. Jag fick jobb på en engelsk bar i utkanten av Magaluf där det bara hängde en massa engelskmän från norra England. För den som inte känner till det är dialekten där ofta extremt bred och tillsammans med några öl innanför västen och störigt hög musik var jag tvungen att skrika "Va?!" fler gånger än en människa borde stå ut med att få till svar så 1 ½ vecka senare sa jag upp mej och tog ett jobb som flyersutdelare istället.

Det var den drömmen. Jag hade bara lagt ner typ 3 hela år, mitt hjärta och hela min själ på min dröm som så snabbt kunde spolas ner nånstans i Medelhavet.







Frikort.

Igår var vi ute en sväng med mitt Frikort. Ni vet; en favoritkändis det är "okej" att vänsterprassla med. Jag har några internationella frikort, men än så länge bara en svensk.
Det är en kille från ett program som sänds på fredagar, ni är ju nåra stycken som känner till min hemliga förälskelse.

Men vet ni vad?! Han inte är mitt frikort längre. Och inte av den anledningen att jag utnyttjade frikortet, utan helt enkelt att han inte var den jag trodde! Tji fick jag! :) Nu måste jag fort som satan hitta en ersättare. Förslag?


Friggin' good week.

Det här är sista gången jag nämner Florence på ett tag. Jag vill bara att ni ska se vilken fantastisk sångerska hon är, helt otroligt bra live! Det var flera som undrade om det var singback, men nej. Hon är bara... sångerska?
Det är förresten jag som gör det där irriterande fågelskriket ibland. Jag är ledsen om jag sprängde någons trumhinna den kvällen.




Om 1 timme är det fredag, finally! Även om veckan har varit över förväntan och jag har varit i mina gamla kvarter i Vasastan på en jättemysig salong, en sån där salong jag har föreställt mej att jag själv kommer att ha en vacker dag, så är den efterlängtad.

Imorgon har jag lovat mej en sväng förbi *****. Jag vet, jag kan ha sagt och t. om skrivit här på bloggen att jag aldrig mer ska sätta min fot där, men vi ska dit på ett uppdrag. Shush! :)

Natti!


Debaser mode.

Imorgon ska jag och A se Florence & The Machine på Debaser, som vi har längtat..! :) Pepp pepp!
Här är mina favoritlåtar:





Dog Days Are Over


You Got Love


Hurricane Drunk



Dagens käftsmäll: 

L. How's stockholm, still nice and warm?
A. Lovely atm, sunny and warm.
L. Haha, find that hard to believe.
A. Almost like Aus.
L. Yeah, when I spent 4 hours at 7 am sat morning in the surf with the sun in my face felt like i was back in stocky.

AUSTRALIEN KAN TA SEJ I BRASAN...


Look what it's done to you...

Good mornin' sweetnesses... es... es?



Jag väcktes av att telefonen ringde strax efter sju, nu har vi analyserat klart ämnet i atomer.
Vi kvinnor föder barn och har mens - superjobbigt - men jag vet inte om killar har det så lätt alla gånger heller! ;) 

Är så nedrans hungrig, men det finns ingen frukost i min kyl. Whyyy?! Måste dra på mej en mössa och ge mej ut i snöstormen och det NU.



Den här låten har Paypay letat efter i veckor nu. Och så fixar jag biffen på 5 min. Jag säger ju det, jag borde ha blivit researcher! ;)


RSS 2.0