Proviant.



Okej. Nu kan vi slappna av.

P är en riktig ölfantast. Inte så att han knäcker vilken öl som helst, utan här har vi en som tittar snett åt de flesta öl som går att köpa på Systemet och går han ut går han gärna inte på vilket ställe som helst - enbart med tanke på vilket ölsortimentet som erbjuds. Vi har alltid öl i kylen och idag var det tydligen dags att fylla på lite. Mina favoriter
är Sierra Nevada Pale Ale och Brother Thelonius.
(Nr 4 och 5 i bild)

Ett litet tips på öl man kanske inte chansar på att köpa för 30 kr flaskan? Men sen är det ju så gott med Corona med lime i också. Kanske det bästa... shush..!


You give me fever.


Den här låten verkar bra att hoppa fallskärm till. Vill!!

Inatt vaknade jag minst 46 gånger av att jag var antingen sjukt varm eller sjukt kall. Den gemensamma nämnaren var att jag var dyngblöt av svett. Jag vet, jättemysigt. Det är lite otäckt att vara iskall och svettig, det känns liksom som att det går lite emot naturlagarna...

När jag vaknade var min temp istället nere på 35.9, så jag var snarare på väg att dö (?) av temperaturförlust än tvärtom. Men har man inte feber knallar man så klart iväg till skolan. Det var ju första dagen i Lilla Salongen och som jag har sett fram emot att träffa Sandra och Olga!
Under dagen kom den tillbaka. Den jävla febern. Men jag ska vinna!

Snart kommer P hem med sweet sweet beef. Med hjälp av den, fabulös-nyfunnen-själhelande-musik och soffliggande ska jag vara på benen imorrn. 

XO.




Söndag schmöndag.

Känner mej inte helt hundra idag, har blivit snorig och kroppen gör ont. Jag vill inte bli sjuk nu! Eller allra helst aldrig!

Idag har jag varit ute och kört en bil jag kanske ska köpa. Det var första gången jag körde en automat, det är ju farligt bekvämt! Och motorn var hur stark som helst, det är som upplagt för biltjyvskörning.
Det är dock lite 18-årig pojke över den, den är nedsänkt och chippad och har hur många finesser som helst inuti. Ha ha!  
Jag ska tänka igenom saken ordentligt.



Zink var förresten grymt bra, jag rekommenderar stället varmt! Det var en skön stämning (förvånande avslappnad för att vara Stureplan), väldigt glad och trevlig personal och framför allt supergod mat. Jag åt kalvrygg och P åt pata negra-filé. Till förrätt blev det en massa kallskuren pata negra med mozzarella och kronärtskockshjärtan.
Vi var i mat-himlen.

Nu - sova!

X.


Betala med kärlek.

Mina fina kompisar fyllde min strupe med alkoholhaltiga drycker igår. Jag tror att det är av välvilja? Jag ska betala tillbaka med kärlek - "det är den bästa sorten" som Lill-S så fint uttryckte sej. Att man har så fina vänner... ♥



På Soap bar dansar vi som tokar, de kan verkligen konsten att trolla fram gamla hits som alla go bananas till. Bredvid oss står ett gäng killar som närmar sej 40 och dansar minst lika vilt som oss. Vi utbyter några snygga fyllenickar och mimningar med dom, och när vi ska gå har jag och E stått kvar in i det sista och sugit det sista ur "Don't stop believing" - M kommer t.om tillbaka in och hämtar ut oss - och en av killarna kommer fram och säger:

- Fan vad sköna ni är! Sluta aldrig upp med det ni gör, tjejer.

Det var ju jättegulligt sagt och det var verkligen ingen sliskig baktanke. Jag fick lite gayvibbar från det hållet. Men så här i efterhand undrar jag om han tyckte att vi såg så självmordsbenägna ut och han kände att det var hans plikt som medmänniska att komma fram och ge oss uppmuntran och hopp. En kan ju undra.

Soap bar har tidigare bjudit på en skön kommentar jag och P fortfarande skrattar åt. Det var flera år sen, men en kille kommer fram till mej och briljerar med en trött raggningsfras varpå jag avfärdar honom. Han kunde tydligen inte ta det så bra, så han säger spydigt: 

- Förresten... schysst underbett.



Magen skriker, bönar och ber efter en Big Mac och co - plusmeny (eller varför inte en Big Pasty), en jättestor pizza, pommes frites och råmycket Coca Cola. Den får snabbmakaroner. Jag vet inte hur den kommer att reagera, jag får smyga ner maten och muta med choklad efteråt. Mötas halvvägs.

Ikväll blir det middag på Zink med älskling P. När han hade bokat bordet fick han en orderbekräftelse på sms där det står "Kära Fredrik, du är välkommen..." Ibland undrar jag hur P tar sej fram hela dagarna när det är så fruktansvärt svårt att skilja på namnen Peter och Fredrik.
Men det här blir ju jättespännande. Och så hade de fullbokat förutom kl 21.30. Hur gör man för att inte avlida av hunger fram tills dess? Äter man en minimiddag kl 18? Nu blev det svårt. :)

XO.


Note to self:



... det är ingen idé att försköna ditt leverne när mamma ändå läser sanningen på bloggen.

Ikväll ringde mamma:

- Hej gumman, vad gör du?
- Jag är på Snaps just nu, dricker lite vin.
- Men var du inte ute igår?
- Nja... eller nä. Jag var ju inte UTE ute. Så nä.
- Okej???

Och så kom jag på att jag hade nämnt det där med järnet igår, bl. a. Ett järn kommer sällan ensamt.
Jag var inte karatefull, men jag kände mej smått bakis när jag vaknade imorse.

Apropå min mamma och bakfylla. Min mamma har aldrig varit bakis.
Förra helgen pratade vi om att vara bakis och så berättade mamma att hon aldrig blir bakis. Att hon aldrig ens har varit bakis. Pappa höll verkligen med om att han aldrig kan minnas ett tillfälle då hon ens vaknat dagen efter med huvudvärk.
Men sen skiner mamma upp och säger:

- Jo! Men jag vet en gång! Jag var 16 år och hade druckit en massa öl. När jag kom hem snurrade hela sängen och jag spydde ner en bok jag hade lånat av storasyrran som låg nedanför sängen.

Ååhhh. Alla satt helt tysta och kunde inte ens förmå sej att öppna munnen. Älskade mamma, det är ju fortfarande ingen bakfylla..!!

Alright, nu är det gonatt på riktigt. :)

XO.








Mission incompleted.

Vi hade ett uppdrag som skulle slutföras ikväll men tack vare en viss bakfull person blev det aldrig utfört.
Nedrans, verkligen..! Jag hade riggat med kamera och hela shebanget och så blev det bara bilder som dessa:





Det var A:s första gång bakom baren, så det var inte förgäves iaf! ;)

Puss och gonatt!


Sista dagen.

Det var så himla trevligt med tjejerna igår! Tack! Norra brunn var om möjligt ännu bättre än sist. Hasse Brontén, som jag har tyckt aldrig borde ha bytt bort sitt jobb som polis, var faktiskt riktigt rolig. T. om Schyffert var rolig! Helt underbart.

Sofia skrev "Retro - näää" men det blev Retro - jooo. Tyvärr ingen Soran i sikte... det var snopet!
Vi hade jättetrevligt tills jag fick en shot. Gud vad snällt, drick upp den då din otacksamma jävel. Efter mycket om och men tog jag den. Det skulle jag givetvis aldrig ha gjort. En blandning av sambuca, tequila och Tabasco får en tydligen att tappa både rösten och humöret... Så med den i magen åkte jag hem och sov.


Olga och Jagger.


Den här haschtomten, JJ Whitehead, är faktiskt lite rolig. Det bästa är när han gör narr av svenska tjejer. Nu förstår jag varför vi kan verka dumma och lättfotade. ;) Vad tycker ni?



Idag är min sista dag på Salong Mor & Dotter, för den här gången. Det känns lite vemodigt! Kunden jag skulle ha haft 11.30 var tvungen att jobba, så jag fick lite tid morgna mej - väldigt värt. :)

X.


En Big Pasty, tack.



... Mmm...


Ikväll ska Basgrupp A äntligen slutas upp! Middag och Norra Brunn.
Efter Norra ligger ju Retro på sånt bekvämt avstånd att vi kanske gör en avstickare. Det är ju gott med en öl och kanske Soran Ismail är där som han brukar vara, och kanske Sofia vill återuppta sin flirt som hon brukar göra?
(Sofia blir riktigt smooth och kör alla pick-up-lines du kan tänka dej. Otroligt underhållande.)

På salongen igår tvingade min handledare mej att prova en enzymmask hon har tjatat om så länge. Den krymper ihop ansiktet och gör kanske lite ont, sa hon - men jag bangar inte. Hon smetar på den och där ska den sitta i 45 min. Effektiv som man är fortsätte jag min lilla paketinslagning nära ytterdörren.
Ingen kommer ju in såvida de inte har nån tid, och ingen var inbokad just då.
Masken stelnar ordentligt, jag ser ut som en 100-årig ljusgul Michelingubbe och det gör faktiskt lite ont när den drar ihop ansiktet. Jag kan inte röra en enda liten muskel.

Då öppnas ytterdörren. Jag vänder mej om och brevbäraren skriker rakt ut. Ett dödsskrik. Själv dör jag av skratt inuti min mask och spricker upp i ett leende och helvete (!) vad ont det gör! Jag får inte fram ett ljud i den där sabla masken så hon säger bara: 

- Okej... du blir säkert jättefin... jag lägger grejerna här!

Sen sprang hon ut, stackarn.

Strax där efter det får jag ett sjukt mms av Hanna och Frida, där Frida springer runt som Skogsturken och utövar sina Kistamoves. (Ser f.ö fram emot att ha det så lugnt i skolan kommande veckor!) Ansiktet spricker såklart upp i ett stort flin igen och det gör så himla ont, men det kunde inte hjälpas. Ibland måste man bara skratta, skitsamma om det kommer några tårar samtidigt. Det är det värt. :)

X.





Jympa.

Jag vet inte vad det är passinstruktörer på gym. Det är som att alla har dragit en stor lina på toaletten i direkt anslutning till att passet ska börja.



E och jag blev förpassade att gå på "Gympa" idag då det är lite passtorka på tisdagar. Måste erkänna att vi var lite oroliga innan att det skulle vara kärringjympa. Vi försökte intala oss att kärringjympa har Friskis & Svettis ensamrätt på. Dessutom hävdade E att gympa bara var den svenska benämningen på aerobics.

Som ni hör på tonen i mitt skrivande var den här historien inte till vår fördel. Jag kan beskriva passet med nyckelord så tror jag att ni get the feel of it:

Kokain. High School Musical. Falska leenden. Flaxande armar. "Cool" musik för de som har passerat 40-strecket. Grisfest. Hysteri.

Sånt är jag allergisk mot. Jag är inte den som är den, dans och träning är för mej roligt och givande och jag är inte 14 år längre, men - E och jag skrattade hysteriskt när vi tittade på varandra och det får ju bara inte hända. GÄNGET, som tydligen har gått varje vecka i 56 år kommer 30 minuter innan passet och hejar och snackar väder och vind med övriga deltagare, gillar minsann standardjympa, stela leenden, fånig koreografi och en instruktör vars skrik (ja, vem skriker till församlingen som att vi är ett gäng förvirrade får?) var skrämmande lik en gummisula som slits mot golvet. Och man får inte narras med folk.

Därför har vi valt att aldrig mer gå på gympa. Och glöm inte; gympa är aldrig samma sak som aerobics, inga undantag!

Good night, don't let the bed bugs bite.
X.


American mouth.


Det är så skönt med söndag. Så så så så skönt. Jag sov länge och vaknade ensam, visserligen. Men det är inte alltid fel! Jag har precis ätit frukost framför ett maraton av The City-avsnitt på MTV. Det är en perfekt start på en söndag...

Jag har redan sett avsnitten några gånger men den här gången var det extra roligt att titta. För jag kunde titta med glada ögon och inte ledsna, klump-i-magen-ögon; när P bjöd ut mej på middag igår avslöjade han att han ska bjuda mej på en resa till New York i maj!!

Min lycka är gjord.



XO.


Otto.

Idag var dagen då superbebisen Otto döptes i Mälarhöjdens kyrka. 
Lyckliga jag fick one-on-one time med honom innan dopet då jag fick äran att åka med värdfamiljen till kyrkan och dessutom "hålla honom" (låter som att jag är 5 år) under tiden de fixade de sista bestyren i kyrkolokalen. Lycka är...

Ceremonin var sagolik. Mamma S är en otrolig sångerska och hon pluggar dessutom till sångpedagog. Hon har körat med Fredrik Kempe bl. a, det ni! Och moster är en minst lika otrolig sångerska med en lång CV med kända människor och musikaler.

Så det var ju inte helt osannolikt att det var en ovanligt bra och uttänkt repertoar på detta dop.
S:s gospelkör ställde upp med 2 låtar och storasyster sjöng denna låt.


Jag blev tagen med storm! Vilken kvinna, vilken sång, vilket framträdande..! Järnspikar, att det inte var jag som hann först med den låten till mitt barns dop. Då förstår ni hur bra det var.
Blödig som jag är vattnades ögonen några gånger såklart, men till min stora lycka var prällen så lättsam att det inte blev så råallvarligt som det lätt kan bli i kyrkan. Sen blev stämningen genast ganska uppsluppen tack vare min bänkskompis, en 1-årig flicka med myror i brallan som envisades med att kasta nappen i golvet 1000 gånger och dra mej i håret.
Tack ljuvliga Otto, för att jag fick vara där idag!

(Det är inte Otto i egen hög person i videon utan en random baby. Jag vill bara att ni ska lyssna på låten. Det är ett stycke musikhistoria.)

Igår var Fantastic Four samlad igen. Vinet flödade tills det plötsligt var helt slut. M trollade fram en öl och en cider som vi delade på och det gick ju rätt... fort. Sen dök det upp en miniflaska mousserande som försvann lika fort som den kom. Det kanske är dags att inse att intaget är lite större än vi trott?

Kalaset slutade med att vi försökte oss på den skrotade "turkdansen" man körde på varenda disco samtidigt som man skrek "Ou ou!" Ja, det kan hända att jag gjorde det på den tid det begav sej. Och jag vet att ni också har gjort det. :)
Turkdansen goes a little something like this - plocka äpplen, kasta på mormor... Oh sweet memories.

Vad ska ni göra i helgen?
XO.




Fed.

Finally i min jobbhörna igen! Det är bara att kavla upp armarna och börja köra igång...

Men jag ska bara... skriva ett blogginlägg först.


Efter jobbet susade jag (ja, jävlar vad fort pärlan körde idag!) iväg till träningen. E och jag har fasat lite för denna dag; dagen då vi tar tag i Body combaten igen!
Vi tränade det rätt flitigt förra året, sen hade vi ett smärre sommaruppehåll från sisådär april i år - då våra träningskort gick ut - och när vi började för några veckor sen tänkte vi att det är en bra idé att ta babysteg i början. Så vi har gymmat två gånger i veckan. Gym är jättebehändigt, man behöver ju inte göra ett knop mer än man känner är nog. 
Därför var det inte med glädje vi boxade oss igenom passet. E fick råkramp och jag var svimfärdig mer än en gång. Men nu är vi på väg och det känns så rätt. Jag tror vi är hemma! :)

 

Efter träningen susade jag inte lika fort hem till Olga som hade lagat en jättegod middag! TACK. :) Det borde bli standard efter träningen. ;) Jag satt och åt och tänkte på hur god kyckling hon hade fått till. Det var kyckling. Tills jag såg förpackningen: quorn. Hur kan jag ha missat denna delikatess? Kan det vara för att det är såna sjuka överpriser på vegmat? We don't know. 
Det vi vet är att jag ska köpa quorn när jag är rik som Olga.

XO.


Danslektioner...

... ska jag ge till Lena Philipsson i julklapp.


Jag tyckte om den här låten när jag var liten. Det kan definitivt inte ha varit efter att ha sett den här hemska videon från Solstollarna. Jag blir lite rädd och samtidigt rödrosig av skam när jag ser den. Vad tycker ni? Den kan inte ens ha varit bra på 80-talet.

För mina sista korvören köpte jag en supergod sallad med salami och parmaskinka som jag precis har slängt i mej. Nu är jag redo för några timmars jobb framför datorn.

Jag jobbar ju extra med att skriva transcript på A:s jobb... När jag inte hämtar dvd-skivan på NORMs kontor får jag den hembudad till mej. A brukar alltid bifoga nån trevlig överraskning i kuvertet, smågodis är det oftast, men idag hade jag fått ett fint brev med några väl valda ord. Men det bästa med brevet var att det var en stor bild på en massa nakna, manliga rumpor. Tack A! Nu känns den här kvällen framför datorn genast några kilo lättare! :)

KRAM!


Det här trodde ni inte!

HA HA! Klicka HÄR!

Celebration.

Ikväll invigs P:s Ica Kvantum-butik! Jag hoppas att allt går vägen, stackarn har slitit som en gnu för det här och så har leveranserna varit sisådär och ibland hamnar man på sniskan med leverantörerna och det är det ena med det tredje.
Men jag känner på mej att det kommer att bli succé! :)



Jag, mamma, pappa, Sofie och Sonny ska dit och äta och dricka gott och framför allt skåda underverket... Det är mest pressfolk på plats, så vi lär väl vara dom enda som hugger åt oss lite varor till grymma kampanjpriser.
(Klart jag passar på att göra lite gratisreklam, ha ha!)

Så dagen till ära har jag haft en kort dag på praktiken. Jag var där, jag skyltade lite, jag drack lite kaffe, plockade, pratade med kunderna. En skön dag med andra ord. :)

Så vi ses väl på Ica Kvantum i Värtahamnen nån dag? Ja, jag vet att ni bor så himla nära allihop - men ändå. När ni åker Tallinn/Finlandsfärja nästa gång kanske ni smiter in och köper på er kondomer?? Snälla gör det, världen är inte redo för barn som är produkten av famligt kryssningssex. Jag är inte så säker på  att kryssningsfantaster ska fortplanta sej överhuvudtaget, inte efter att ha sett Färjan.

X.



Gôtt.

Jag har haft den här slingan på huvudet hela helgen och den sitter som berget;

"Rah-rah-ah-ah-ah!
Roma-roma-ma!
Ga-ga-ooh-la-la!
Want your bad romance"...

Man tror ju (jag tror) att man kan tvinga bort låten genom att lyssna på den och så är det bra för hjärnan sedan. Mätt och belåten. Men nix pix! Inte den här hjärnan iaf!



Nu är det 2 veckor sen jag träffade tjejerna i klassen och jag saknar dom massor! Man är van vid att ha en hel drös tjejer omkring sej om dagarna, och nu är det jag och... ja, mina tre "kollegor" på salongen. :)
Inte för att det är något fel på dom, de är tvärtom hur gulliga som helst, men jag ser fram emot att träffa hela högen - på Norra brunn. Denna gång kanske det inte blir nåt fylleslag. Eller?
 
Av nån anledning är det bara de här två donnorna som har mött min skygga mobilkamera (jag bara måste ha en ny mobil med en bra kamera! Kom gärna med tips!) Min favorit är den på lilla S som är redo för frans- och brynfärg. Hur trygg ser hon inte ut?! Ingen färg i ögonen här inte!
Resten av basgruppen får ni se i ett annat inlägg, jag ska fixa finfina bilder. :)

Och Marie, det är den här låten jag alltid sjunger om dej i omklädningsrummet:
(Äntligen ska hon få ta del av underbarnen The Pinks)



X.







Relator.



Mysig och otippad låt att börja dagen med... jag kan nog gilla hela albumet. Vad tycker ni?

Jag har precis varit hemma hos mamma och pappa och ätit pappas bästa bakismat - oxfilé med hemmagjorda pommes frites och bearnaise! Tack för att ni tänkte på mej! ;)

X.

Hjärta och hjärna.


Utflyttningsfesten var trevlig med alldeles för mycket folk i en lägenhet som var - väldigt mysig - och ganska liten. Tur att hon ska byta upp sej nu när hon flyttar ihop med sin drömprins.
Efterfesten hölls med ett udda gäng. Det enda som erbjöds att dricka var Jägermeister. Vi spelade gitarr och sjöng och nånstans gick jag och blev medlem i en "grupp". Japp! Nu vet ni! Jag lovar att säga till när vi har vårt första gig. ;)
När jag kom hem var min ♥ på väg till jobbet, vi hann pussas lite innan han åkte. På tisdag är det invigning i affären och på onsdag öppnar dem. Jag ber till Gud att jag får se mer av honom efter det..!

Hej Hjärnkontoret,
jag har ett problem. Ibland måste jag steka falukorv efter att jag har piffat till mej, dvs. duschat håret och kroppen inför en fest eller så. Men då luktar man ju... korv. Hur ska jag göra för att slippa lukta falukorv på festen?
Hälsningar Emmah.

Hej Emmah,
Att sätta på sej en mössa innan man börjar steka kanske kan funka?
Hälsningar Hjärnkontoret.

Tack Hjärnkontoret!

L'Chaim!



Alltså Glee... Vilken serie, vilken energi, vilken show!! Jag älskar musikaler, jag har stått på scen väldigt mycket under mina dagar så jag får rysningar ända ner till lilltån när jag hör sånt här.
Den här låten är en favorit sen innan, men Glee's version är verkligen inte dum! Lyssna och försök att inte slinka in på en av alla stämmor. I dare you to! :)

Idag ska jag på utflyttningsfest, that's right. Hon flyttar ut, och kom på att hon aldrig har haft en fest i lägenheten. Det är ju jättesmart, då kan man festa på bäst man vill utan att behöva springa runt och tänka "å nej, inte mitt nya golv!", "akta tapeten!", "sänk musiken!"

Apropå hög musik och grannar som klagar - min kompis E är omringad av kinkiga grannar och en natt när vi hade druckit alldeles för mycket vin fick vi för att lyssna på 1 låt. Inte 11, inte 111 - EN enda låt. Vi hann inte ens lyssna färdigt på hela låten innan ena grannen stod vid dörren och grät som ett litet barn... Människan hade väl kunnat vänta en låt och se om det skulle fortsätta eller om det bara var en låt vi bara var tvungna att höra 02 på natten?! För det var precis så det var. Jag minns inte vilken låt det var, det måste ha varit en förjävla bra en iaf...

Skål, skål! :)
(Olga: Jamas!)


Bli frisk, M.


... och ibland är en cigarr så mycket mer än så.

Jag är laddad inför den här helgen, fredagar kommer alltid med lite pirr i magen.
Imorgon är det fredagen den 13:e. Jag är inte så skrockfull, men jag säger det ändå - var på er vakt! Freddie Krueger kanske kommer och tar just dej. Det vore ju lite ballt, ett litet skjortärmsess att dra fram på kalaset;
- Vet du vem som attackerade mej? Freddie!!
Jag hade blivit starstruck, tro mej.
Nä, skämt åsido. Man märker när det är dags att "tänka på refrängen", som alla vuxna sa när man var liten.

Vill passa på att skicka över en jättestor kram till Moomin baby som ligger hemma och är jättesjuk! :/ Krya på dej och ring om det är nåt...



Jag ska dricka ett stort glas Cola innan jag sover, längtar efter båda!!

Gonatt.

 

 


Bad romance.



För några dagar sen fick jag en Hello Kitty-chokladkalender av P.
Det gick bara inte att hålla sej idag. Jag fick ett monstersug efter choklad...
Nu gäller det att jobba diskret och försöka byta ut den mot en ny.
(Om du läser detta: Förlåt, bebbe!)

I reklamen i Mammas pojkar ringde min syster och sa "Jag kommer bli som Bobbys mamma!"
Ånej, det kommer du inte och det ska jag se till! Hemska, hemska tanke.

X. 



Yo! MTV.



Jag tittar inte på tv dagligen, men när jag tittar så är jag en MTV-knarkare!

Mina favoriter är:

1. The Hills.

2. The City.

3. Made.

4. My Super Sweet 16.

5. Laguna Beach.

4. Life of Ryan.

5. Rob and Big.

6. From G's to Gents.

7. Next.

8. Room Raiders.


Flopparna ni vill missa är:

1. Viva la Bam.

2. Cribs.

3. Dirty Sanchez.


Då var det utrett.
Jag är helt utsliten efter dagens arbete, jag orkar inte berätta vad jag har gjort. Kan däremot säga att min mamma kommer på pedikyr imorgon! ♥ Det ser jag fram emot.




Att andning kan vara så svårt.

Jag får många komplimanger för min fina skylt, på salongen alltså. Det är så himla gulligt tydligen. Jag undrar om de tror att jag går på gymnasiet?

På tisdagar är det yoga på salongen, en rätt snygg man i sina bästa år är inhyrd instruktör. Det var jag självklart tvungen att testa idag. Mina handledare skyndade hem för att slippa och kvar stod jag med dessa inbitna yogakvinnor. Andningen är ju speciell, det låter lite som att en sexorgie äger rum rent ut sagt. Den tanken försökte jag snabbt avfärda varje gång den smög sej på. Instruktören gick runt i rummet och petade lite, kände och varje gång han var hos mej slutade jag att andas. Det kändes lite förbjudet och märkligt att göra sexljud så nära inpå - särskilt när man sitter i nån cool Kama sutra-ställning med hela härligheten till förfogande. Då satte han ansiktet tätt intill och började andas ännu högre och långsammare för att få igång min yoga-andning. Ja, ni kan ju bara tänka er hur det såg ut!

Nu låter det kanske som att min erfarenhet inte var något vidare, men jorå! 1½ timme senare hade kroppens alla muskler fått jobba hårt och faktiskt så kände jag mej lite pömsig. Jag kommer tillbaks och andas nästa vecka. Ska bara öva lite.



Till middag idag åt jag nånting som jag skäms över.
Jag hatar nämligen kaviar och kan nästan tycka lite illa om folk som är sådär överdrivet förtjusta i det. Det är nåt fel på människor som gillar det, det är jag fullkomligt övertygad om!
Jag åt nånting som jag bara borde äta i garderoben. Jag blir faktiskt lite äcklad samtidigt som jag tycker att det är så gott! Har ni varit med om det förut..? Jag är fortfarande i nåt slags chock över de ambivalenta känslor det här födoämnet ger.
Jag tror inte jag vågar säga vad det är, då kanske ni ser på mej så som jag ser på dessa kaviärätande freaks. FREAKS! :)

Okej. Det var makrill i tomatsås på knäckebröd. Det är snuskgott!

X.





Lowie.



Ha ha ha ha ha ha ha ha!

Låg låg låg humor.

Jag har jobbat lite på förmiddagen, försökt, men den här videon got the better of me.
Måste. göra. klart.

Men nu ska jag springa till praktiken! Idag kommer antagligen vara en sån där sjumilalång dag, jag ska bara titta på behandlingar. Arbetsdagen avslutas med ett 1½ timme långt yogapass, så jag är inte hemma förrän 20.30 om jag har tur. Och då har jag flera timmars jobb framför mej...

Afternoon delight, allihopa!

X.





Heaps good! ♪

Måndag hela veckan? No thanks. Så bra är sällan måndagar, men den har varit bra. :)

Idag har jag:

* Sovit ut.
* Utfört 2 pedikyrer.
* Gnott som en gnu på salongen.
* Lekt att salongen är min egen.
* Fått 200 kr på salongen, är ftf lite osäker på anledningen?
* Letat färsk lax som en galning. No where to be found.
* Köpt fryst lax som jag sedan tillagade. Det är faktiskt första gången det händer i vårt hem, P har nämligen matvägrat fisk förut.
* Införskaffat Ringblomssalva, jag köpte tydligen mitt eget argument att den är så "hiiimla bra för torra händer och fötter". Mina händer var torra, så vad göra?
* Välkomnat Sandra hem från Thailand! VÄLKOMMEN! :)
* Tvingat P att äta laxen. Det var iaf den bästa lax han nånsin har ätit, sa han och jag riktigt såg hur den åkte berg-och-dalbana i halsen på honom! :/
* Druckit en Sierra Nevada Pale Ale.
* Beställt filmkanaler så att vi kan titta på nåt kul på TV.

Nu är det dags för lite musikhistoria. Den första låten är Hoffmaestro - got to love it.



Låten kommer från underbara filmen Stockholm Boogie.
Killen i blått
är Han som är tillsammans med Veronica Maggio.
Och i bakgrunden står (iofs en hel hög panelhönor men jag syftar främst på -) två körtjejer. En av dom är Pauline...

... som gjorde den här låten jag kärade ner mej i i somras:



Pauline och leadsingern i Hoffmaestro sägs ha varit ett par. Vilket par sen..! Undrar om det är honom hon saknar?

X.


Det underlättar att vara nyfiken på livet.


Det var faktiskt en "blogg-mamma" (hon bloggar och är mamma till en av bloggvärldens främsta skribenter Egoina) som hade skrivit det här i nåt inlägg. Jag gjorde det till en fjantig bild för att jag tyckte att det var ett så härligt sätt att se på måndagen! Så ska jag börja tänka varje måndag.

Starting tomorrow.

Indianerna har ett synsätt jag försöker förmedla till Olga om och om igen:

"När man vaknar kan man välja att mata den glada vargen. Man kan också välja att mata den ledsna vargen. Det är bara du som väljer."

Okej, nu var det lätt omskrivet med mina egna ord. Men ni fattar poängen. Olga däremot envisas med att mata den trötta vargen... Han måste vara förjävla mätt, stackarn!

Puss och gonatt, kära kära kära ni.




.

Grattis på Fars Dag, pappsen!

Jag ska gymma med E idag, och sen blir det middag hemma hos mamma och pappa.

 



X.

Helgen so far.


Sötnosen på bilderna är lilla Casper, A:s ögonsten som fick dela mattes uppmärksamhet med mej igår kväll.
Vi drack vin, åt alldeles alldeles för mycket godis och så gjorde jag en ansiktsbehandling på henne - självklart innan jag gick in på vinet... vad trodde ni?

Casper har för övrigt en likadan Kiss som Sandra. Den syns i bild, det är den där knallgula filuren som är... inte alltför lik riktigt kiss, men what the heck.

Innan jag åkte hem till A stannade jag förbi hemma hos mamma som hade Sonny på besök. Vi gjorde en massa "vikgubbar", ni vet när en börjar rita huvudet och så viker man och så får näste man på tur rita överkroppen osv. Det tog ett tag innan vi hade rett ut begreppen "överkropp", "underkropp", "midja" - vilt gestikulerandes så att pojken skulle förstå - men undan för undan blev gubbarna bättre och vips (!) hade vi fått fram den här sköna kock-clown-sjöjungfrun. Hur häftig som helst!

Idag har jag hängt med min P. Tanken var att vi skulle ta bilen till Häringe slott och ta en mysig fika. Slottet är sagolikt och har en massa härliga rum med råball inredning och smarrig fika.
Men. Men. Men. Så hade lilla jag lyckats paja vindrutetorkaren på bilen för några dagar sen och vi har faktiskt en uppsättning extra torkare hemma, och alla har sagt att "det är ju hur enkelt som helst att byta torkarblad, det är bara att knipsa..." så det hade inte varit några problem - vi hade bara behövt byta ut torkarbladet och off we go!
Men vadå knipsa?! Vi försökte knipsa i 20 minuter, men det var inget som fick det där bladet att släppa från fästet.
Då blir man glad.
Och så tar man P under armen och knallar ner till centrum för att titta i affärer istället... suck! :)

Vi har iaf druckit goda Sierra Nevada Pale Ales och ätit biff med hemmagjord coleslaw och klyftpotatis. Coleslaw'n måste ni bara prova, it's the shit! Coleslaw a la Kött-Oscar kallar vi den. Oscar är en Gud när det kommer till mat. Amen.

X.


Attans, sen som vanligt.



Vad gör vinterdäcken uppe i min lägenhet mån tro? De ska ju sitta på bilen nu! Hallåå?!
Suck, då vet jag vad jag har att göra i helgen. Jippie.

A och jag var ju på bio igår, vi såg "500 days of Summer". Det var en deppig chickflick, jag vet inte om jag skulle rekommendera den... nje. Han, söta lillkillen från "10 orsaker att hata dig" (vem älskade inte den filmen när den kom?!), var med och jag kunde inte sluta störa mej på hur rynkig han var! :) Charmig arbetsskada, va?

Snart dags att gå till praktiken och titta på när folk plågas med Botox och Restylane, det ska bli riktigt kul att se!
Däremot blev jag ledsen i ögat när jag fick höra att Frida och Hannas praktikplats gick i stöpet... :/ hoppas verkligen allt löser sej för er! Stora kramar och kärlek, basgruppen!! ♥

X.


Barret.



Mitt hår är inte i sitt esse just nu, det börjar bli dags att gå till underbara Yvonne och få det fixat!
Men så var det det här med färgen... jag vet inte om jag ska slinga liite ljusare eller gå liite mörkare, eller om jag ska stanna där jag är. Ooh, vilket i-landsproblem. Som att det inte skulle gå att fixa om jag valde fel... :)
Hjälp mej!

Jag har tokont i magen, jag undrar vad det är..?? :s
Den börjar väl säga ifrån nu när den har levt på bara pasta i 14 dagar, stackarn! Jag ska bli bättre, okej?


And the cure ain't Aspirin.

Det är dags att ta farväl av min gamle vän ciggen nu. Det här med svininfluensa och nedsatt lungkapacitet är ingen succé som det verkar.
Jag har feströkt i några år nu, från och till, och med min ansträngningsastma gör det lite ont i lungorna för varje cigarett jag tar! Ett tecken på att det är lite skadligt kanske?

Eh JA. Hejdå, cigaretter. Ni var ljuvliga så länge det varade. 




X.


Knep & Knåp.

Idag när jag gymmade med E konstaterade vi att det snart är dags för årets julpyssel, en tradition vi invigde förra året. 
 började vi med att baka pepparkakor. Dricka lite vin till är ju trevligt. Åh roligt, baka baka baka, dricka lite vin. Dricka lite mer vin och sen ser pepparkakorna helt plötsligt ut som att det är stingsliga 14-åringar som har gått lös i bageriet. När vi kände oss nöjda med våra mästerverk fortsatte vi att dricka vin (ja, vi glömde självklart pepparkakorna i ugnen - något de aningens brända kanterna avslöjar om) och så var det "pysslandet" gjort för 2008.
Nu får ingen (!) ta en droppe vin innan vi har pysslat färdigt, vi ska kämpa likt Tomtens små nissar och när vi är klara med våra julklappar får den som vill hugga in på vinet. Inga undantag..!

Min dag har varit lite upp och ned, jag sov verkligen skiten ur min sovmorgon - 12 hela timmar lyckades jag sova... Det har typ aldrig hänt i mitt 25-åriga liv. Don't try this at home, kids. Jag menar det verkligen!

Imorgon ska jag och A (och kanske E, om hon inte ska hämta sängen då) på amerikansk date = middag och bio. Det ska bli såå mysigt!!

X's and O's


Sova lite kanske.



Så här jobbar vi när vi tittar på film. P sover och jag leker.

"Vi" såg precis en skitdålig film, jag verkligen ber er att hålla er borta från den - Extreme Movie. Jag hyrde den för att Michael Cera är med, han är så underbart rolig så hälften vore nog! Hittills har han bara varit med i sevärda filmer, men den här filmen är fan en kalkonrulle.
Hade Filip & Fredrik varit här hade jag sagt att den fick Anus. Av Bra eller anus alltså.

Imorgon har jag en otroligt efterlängtad, skitlång sovmorgon och herregud vad jag ska sova skiten ur den!
På salongen ska jag göra en 1/1-vaxning, se på när man lagar en glasfibernagel och... ja, lite annat smått och gott skulle jag tro! Vad ska ni göra??

Och undrar vad Sandra gör i Partajland... tänker på dej!

X.


Dididididiiiidiiiididididididiiiidiiiii.



We're fated to pretend!
Gillar den här låten... jag kanske har en släng av autism som lyssnar sönder en låt i taget. Den här låten lyssnade jag sönder för en månad sen, sen blev jag proppmätt på den och nu kan jag börja smaka lite på den igen. Den är ju för god!

Big sis'.

Det är flera som undrar hur min syster ser ut.



Så är vi lika eller inte? Det råder väldigt delade uppfattningar om det.
De allra flesta tycker inte att vi är så lika tills vi ler stort och våra ögon blir små glipor. :)
(När jag jobbade på förskola var det ett barn som undrade varför jag alltid blundar när jag skrattar!)

Jag vet att det knappt går att se nåt på bilden, men den där är ingen linslus så det var den enda bilden jag hade på henne framifrån... vad göra?

Vi är så otroligt olika till sättet men ändå finns det ingen jag skrattar så högt med som henne!
Med henne kan jag fortfarande; köra raggarrundor kl 02 på natten och tuta högt på alla stackare som råkar befinna sej på Säters torg - typ 2 st alltså, sova över på efterfester, råka köra förbi "nåns" snygging iklädd åtdragen luva och Hoffmaestro på högsta volym, busringa, åka barnkaruseller... Hon har fått, eller det kanske är JAG som har fått hennes humor och vice versa.

Men det är en sak jag önskar att hon hade fått från mej - mina cojones!!! Du har inte ballarna jag har, syrran! Ge mej numret så fixar jag! :)

X.


Footy!

Så var första dagen på praktiken avklarad! Det känns jättebra, handledaren är hur gullig som helst och jag fick faktiskt göra en pedikyr. Och nu sitter jag här och luktar fot, hur obehagligt som helst. Jag har försökt lokalisera varifrån det kommer, men det verkar som att det har yrt in i mina porer. Sedan stängdes porerna och nu kommer jag att lukta fot för alltid. Nån annans fot.




Jag älskar det engelska språket. Det är därför jag ibland låter som Victoria Silvstedt och varvar svenska och engelska om vartannat, allt man säger blir så mycket roligare och får en helt annan tyngd än man nånsin kan få med svenska.
Min kära vän A är absolut inte dålig på engelska (jag understryker det igen; du är bättre än vad du tror!) och tar engelskalektioner på måndagar för att - bli bättre. Hon har framkallat några råsköna missförstånd på sistone.

Situation 1. Aussie guy steker pannkakor åt A. Han viker dem så de ser ut lite som... crepes. A vill fråga om det är "såna där crepes" men säger istället:

- "Is this CREEPS??"
Hon fick bara en massa suckar till svar.

Situation 2. A pratar med aussie guy i köket. Han undrar varför det var så himla mycket folk på stan samma kväll.
-"That's cause it's pay day".
-"What now? Pay-pay..?! A, come on! You can't be THAT bad!"
-"No, I didn't say pay-pay! I said pay DAY."
-"No you didn't."
-"Yes!"
-"NO."

Det här kanske är helt meningslöst för en utomstående, men jag tror nog man kan se humorn i det. :)
En annan kompis med samma namn vägrar prata engelska framför folk, så när vi är utomlands svarar hon engelsktalande på svenska.
Kom igen tjejer och killar, vi kör på fastän de fattar hälften! Det blir många skratt på vägen iaf, det är ett som är säkert. :)

X.


Renen.

*



Åh, vad jag älskar Skogskyrkogården på Allhelgonahelgen! Det är nånting magiskt som händer där. ♥ Och självklart får man träffa de sina som olyckligtvis passerat till andra sidan. ♥ ♥ ♥

* Igår var vi ute på stan och firade Lill-S:s födelsedag. Det var hur trevligt som helst! Vi besökte en hel del ställen, och på varje ställe skulle vi ta en drink och ett järn. Det resulterade i att jag inte minns riktigt hur jag tog mej hem. Jag minns heller inte att jag stod och mådde mindre bra i badrummet inatt, det berättade P gladeligen idag. Det var ju skönt att det var smärtfritt iaf. :)
Varför berättar jag överhuvudtaget det här undrar ni nu. Jag undrar också. Men jag bjuder på den.

På Facebook har E skrivit till mej att "tack för igår! och vad fin du var i håret i sluttampen! "en glad ren" ;)" Jag förstod först ingenting. Tills jag tittade i min mobil och såg att den enda bilden jag tog igår var denna - på A i någonting som antagligen ska vara renbesläktat. Humor!
Ledsen Ankan, men it had to be done. :)

På N:s sista dag i Stockholm skulle vi leta efter Sveamössor, "alla har ju en sån". Det var helt omöjligt att få tag i en, har kollat i varenda liten butik på hela Söder. Mission impossible! Vi fick iaf en mysig promenad, jag älskar Söder. Där vill jag leva, där vill jag dö. Och var annars kan man hitta det här?! Älskart!



Imorgon är min första dag på praktiken, iiih! Så spännande! Wish me luck! :)

X.


RSS 2.0