My safe word will be "whiffkey".







Har ni sett filmen Hot Rod? Jag hoppas inte, för då är ni in for a treat! :)

Idag har jag shoppat med min kära mamma. Hon har tjatat länge på att jag ska gå till Triumph för att få hjälp med att ta reda på min riktiga bh-storlek. Det är inte så att hon har tyckt att jag går runt med fel bh:ar (eller?) utan för att ingen kvinna riktigt vet vad de har för storlek innan de har varit där. På just Triumph.

Så vi gick dit. Expediten måttade, gav mej en bh och bad mej prova. Jo men tjena, tänkte jag och riktigt såg framför mej hur pinsamt det skulle bli när hon insåg hur fel ute hon var. Men jag gjorde som hon sa och provade den. Jag tyckte att den satt hårt som bara den, men hon sa att den satt perfekt. Att det är så en bh ska sitta. Skittajt.

Jag hade verkligen fel på både siffra och bokstav... Thank you Triumph!





Summa Summarum.

Jag vill ju inte vara sämre än de andra bloggarna som har redan har gjort Listan.

1. Gjorde du något du aldrig har gjort förut?
For starters: jag har aldrig gjort en ansiktsbehandling på nån annan tidigare. Osv osv...
2. Höll du några av dina nyårslöften? Jag brukar aldrig avge nyårslöften.
3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Japp! Johan och Simone fick lilla Otto.
4. Vilka länder besökte du? Exotiska Estland.
5. Är det något du saknat i år som du vill ha år 2010? PENGAR!! Och med pengar kommer resor till New York och Sydney... det saknar jag.
6. Vad var din största framgång 2009? Att jag började plugga? Det känns som att det är det enda jag har sysslat med i år!
7. Största misstaget? Kommer inte på nåt, men det gör säkert du? :)
8. Har du varit sjuk eller skadat dig? Min *** har åkt på lite missöden. En knytnäve i ansiktet också. Annars - nej!
9. Bästa köpet? Roliga utekvällar, restaurangmiddagar, Tallinnresan och andra nöjen är alltid bra investerade pengar! :) Hade det varit bra fart på min pulka hade jag sagt den också.
10. Vad spenderade du mest pengar på? Mat och alkohol och hudvård... gud, så tragiskt.
11. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009?
* MGMT - Time to pretend
* Lady of the Sunshine - Big Jet Plane
* Black Eyed Peas - I Gotta Feelin'
* Cidinho & Doca - Rap Das Armas
* Jay Sean - Down
* Kid Cudi - Day 'N' Night
12. Blev du kär i år? Det fina med kärleken är att man blir kär om och om igen, så ja - massor!
13. Favoritprogram på TV? The Hills. Allt på MTV egentligen. Sopranos. 2 ½ Men.
14. Bästa boken du läst i år? Den enda bok jag har läst som inte är en skolbok är Två nötcreme och en moviebox och den var lite av en besvikelse... så jag säger Idrottarens massagebok av Thomas Lindholm bara för att Thomas själv är så himla skön!
15. Största musikaliska upptäckten? Angus Stone.



16. Vad gjorde du på din födelsedag i år? Först hade jag en tillställning med släkten och tjejkompisarna, sen åkte vi in till stan och fortsatte kvällen. Perfekt kväll.
17. Vad fick dig att må bra? Att hänga med de som ligger mej varmt om hjärtat är det som får mej att må allra bäst. Varje år!
18. De bästa nya människorna du träffade? Aww, jag har träffat så många nya underbara människor det här året..!! Jag vill inte nämna namn, men ni som läser det här hoppas jag är vänner för livet!





 


Knep & Knåp no 2.


Snart nyårsafton.

Jag ska på en tillställning med ca 12 personer, det kommer bli riktigt trevligt. För en gångs skull har jag fixat nyårsstassen i tid, däremot är det några accessorarer som ska göras. Som student har man inte råd med dyra saker som köpes färdiga, utan man får knåpa ihop bäst man kan; på äkta Legovis.

Fördelen med detta är ju givetvis att man kan göra precis så som man själv vill ha det. Det enda som sätter gränserna är ens egna skills.

Nackdelen är att livslängden på ens egengjorda verk sällan är lång. Har man tur så håller det nästan hela kvällen...

Vad ska ni göra på nyårsafton?!





Den svarta filmen.


 
Det kan vara så att den är lite mörk och att man bara hör "vart är den, vart är den?!" (vi ville ju så gärna träffa det lilla guppet).
Jag jobbar på den, just nu vill inte mitt videoredigeringsprogram vara vän med mej... alls.

Hell to the No!

Jag kom precis på att det är mycket snack om fötter på min blogg.

Hmm. Är det en slump eller är det så att jag faktiskt är en fotfetischist..?

Vi hade nämligen högläsning ur Cosmopolitans sexastro i skolans reception en av alla dessa långtråkiga dagar. Hör och häpna; i sexsammanhang är min grej tydligen fötter. Gärna fotsex under vatten. Det här var helt nytt för mej, alla dessa år utan att jag har vetat om min egen absoluta erogena zon. Har tjejblaskan Cosmopolitan utfört experiment på mej under drogning och varför har de i så fall inte bara berättat för mej att det är fötterna jag ska fokusera på..?

Det här kanske har ett samband med att det har blivit mycket fotsnack i just min blogg. Detta måste sluta NU!


Shenanigans, but.


Är du i närheten av Hammarbybacken idag? Tusen hål i nacken säger jag bara!


SHENANIGAAAAANS!!!! :) Vad är lite fallskärmshoppning jämfört med det här? Nä just det!


Flisan.

Min finfina kusin Felicia fyller 23 år idag. Jag har varit där och ätit citronpaj och tittat på hennes nya jättemysiga lägenhet.
Ikväll ska hon ha fest. Och jag har kommit på mej själv med att alltid förvandlas till den där skenheliga äldre kusinen som med ett varnande finger säger att de ska ta det lugnt. Det är ju en dag imorgon också.
Jag har nog alltid sett mej själv som så mycket äldre trots att det bara är två år mellan oss...

Men jag tar tillbaka det. Eller jag lägger åtminstone till; partaja som att det är 1999!
Du är en stark tjej med skinn på näsan, sunt förnuft och jättestort hjärta och vi är alla så otroligt stolta över dej. ♥



Här använde jag henne till ett make up-uppdrag. Ni förstår ju varför, hon är så himla snygg!

Nu kallar vår turnering i Mario Kart på Wii. Jag är grym, kör omkull varenda liten svamp, spöke eller prinsessa som kommer i min väg. Det här är ju råkul!




Footy feet.



Jag överlevde julafton, thank God.
Det är lite av Tomten är far till alla barnen i min släkt ibland; kaos och total hysteri emellanåt. Men det hör väl till? :)

Helt plötsligt fick vi för oss att vi skulle ta fram min ena kusins tatueringsmaskin och gadda oss. På riktigt. Inga konstigheter! Han har tränat med nålen på grissvål som sig bör, på sitt ena ben (det är fullt av en massa symboler) och på några bekanta.
Jag har alltid pendlat mellan att verkligen vilja ha en schysst tatuering och jag-är-tjejen-som-aldrig-ska-skända-min-kropp-med-en-ful-tatuering. Men nu slog vi slag i saken. Jag och syrran gjorda likadana små hjärtan på foten. Sen kom min mamma, som visserligen redan har flera tatueringar, och gjorde ett större hjärta på ett annat ställe på foten. Sist men inte minst kom min supertuffa mormor och gjorde en tåring. Första och sista tatueringen, försäkrade hon!

Men jävlar i min låda vad obehagligt det var..! Eller okej, det gjorde lite ont! Jag är så klen! Jag höll andan och behövde hjälp till att komma ihåg att andas. Jag är en sån som antagligen skulle svimma om jag hade varit hos tatueraren...



Tre generationers fötter: mina, mormors och mammas.

Nu kan vi iaf konstatera att vi äntligen har kommit över på rätt sida av julen. Kalla mej Grinchen, men jag är uppriktigt lättad över detta konstaterande. Så, för att fira att vi slipper höra en enda jullåt till ska jag bjuda på några låtar som går varma hos mej just nu:

Hot hot heat - Goodnight Goodnight: ♪



Jack Peñate - Torn On The Platform: ♪



The Weepies - Gotta Have You: ♪





And so this is X-mas...

God Jul, snyggingar!!

Jag hoppas att ni får en julafton fylld av en massa kärlek, nära & kära, skratt, sweet sweet food, julgodis tills ni får ont i magen... får ni sen även fina julklappar är det bara en bonus!

N fick ett Nintendo Wii av oss i julklapp, så nu pusslas det ihop för fulla muggar och sen ska det spelas tills tummarna blöder! Nej just det, man använder kanske inte tummarna på Wii? Hrm.
Well, you get the picture.

Igår hade jag N för mej själv hela dagen. Hon berättade att hon inte har åkt pulka på hela vintern. Då såg jag min chans - vi har ju en pulkadejt i Hammarbybacken inbokad i mellandagarna - så jag tog med mej N till centrum och bjuckade på en pulka. Självklart med baktanken att jag har en säkrad inför dejten.
Vi mötte upp min syster och Sonny, som införskaffades ett tefat att åka på och vi begav oss för att åka lite.
Sonnys pappa Erik slöt upp och nu var vi fem som sökte Äventyret. Det började med en vanlig backe, varken för liten eller för stor.
Det här eskalerade lite med tiden. Backen var helt plötsligt liten och tråkig, så vi åkte till Dödskallebacken. (Konstigt det där, alla områden har en "mördarbacken" eller "dödskallebacken".) På vägen dit svängde vi förbi hos syrran och hämtade Sonnys snowracer också, när vi ändå höll på. Och väl framme i backen hittade någon en babypulka som självklart vigdes in som extra attiralj i vår utveckling mot det perfekta åket.
Alla varianter som tänkas kunde provades. Och man vet att man har haft kul när man kommer hem och alla kläder är alldeles dyngsura... :)





... God Jul! ♥






Dan före dan före dopparedan...

Skönt att man kan underhålla iaf:

"Jisses vad jag skrattade när jag läste ditt blogginlägg. Jag är ledsen att säga det men din knytnäve i fejjan gjorde fan kvällen, förlåt :)"


Idag ska jag gno som en gnu här hemma, gör aldrig misstaget att skaffa en 4:a innan det väller barn ur alla rum - det är ett h-vete att städa..! H-vete, mina vänner. Så ni som känner att ni kanske bor i en liiite liten lägenhet; ni vet inte hur bra ni har det. ;)

Ikväll blir det förhoppningsvis lite mys i soffan med glögg och pepparkakor i ett skinande rent hem.















Alla borde ha en egen pepparkaka.

Let me introduce to you, Muffin man! Min och P:s wing man, han är med på varje resa. Schyssta pyjamasbyxor har han också. Här är han på Arlanda och väntar på att få hoppa på planet till NY... bortskämda pepparkaka!

Var tvungen att visa upp honom, läste på Fridas blogg att hon och Hanna har köpt varsin likadan. Bra köp! ;)





Tanken var ju god.



Humor!
Den här lappen hittade jag i min systers badrumsskåp igår, det är hennes ex som har varit i farten.
Hon vet inte ens vad han hade lånat.

Jag hade varit orolig...






Last night.






What a day, what a day ya'll..!

1. Promenad runt hela ****** i vinterlandet. Nice.

2. Kom hem för att göra mej iordning inför kvällen. Duscha, sminka, halvt klädd, barfota. Då kliver jag på en glasbit (inga konstigheter hemma hos mej, har inte ni glasbitar på golvet?) och drar av den på ovansidan av andra foten. Inte bra. Får ett djupt sår som så klart inte slutar blöda. Har inga plåster hemma, får panik. Ringer mamma från hallgolvet och säger att jag kommer att dö. Mamma lägger på och överväger att ringa 112, men hon ringer mormor istället.

3. Mormor kommer med förbandslådan. Hon hann inte piffa sej som hon ville tack vare klantiga jag. Tack mormor!

4. Musikalen börjar 16. Den var succé! Mormor var så glad och på slutet stod vi upp och dansade allihop och jag riktigt såg hur hennes ögon glittrade av lycka. Brolle är ju rätt söt, eller är han? Väldigt kluven på det ämnet.

5. E och jag dricker drinkar på Söder. A sluter upp.

6. Vi bestämmer oss för att dra på hockeyfest inne i stan. (E is a hockey wife f.y.i) 60 killar och 5 tjejer, skitstarka drinkar, roliga bekanta.

7. Gänget beslutar sej för att dra vidare. Jag hinner knappt ut innan jag får en snabb knytnäve över ögat. Nej, det var inte med flit men det gör ont ändå! Står och gråter som ett barn med vantarna över ansiktet. Ingen hann se vad som hände. Lyckosten jag befinner mej som tur är med riktigt omtänksamma människor som hjälper till med snö på svullnaden, "vem fan vare som kasta?!" (det är ju en omtanke bakom hämnd ibland) och "men du är ju så jävla snygg, som en modell".
När man står med flera sår över ögat och känner sej allmänt svullen och pandalik med mascara överallt utom på ögonfransarna spelar det liksom ingen roll hur många gånger nån säger att man är snygg, man är inte riktigt i det stadiet att man känner för att dra vidare till White room. Jag vet inte hur de lyckas, men hux-flux har de övertalat mej att följa med.

Och jag måste säga att det var riktigt trevligt att fortsätta. :) 

Hur jag ser ut idag är en världslig sak

 





Buddy-o.

Ååhh my precious... jag har precis blivit upphookad. Det tog alldeles för lång tid och jag har snällt väntat på en invite som aldrig kommer. Men idag kom den, Spotify-inviten! Tack bästa A för att du äntligen kom ihåg! ♥



När min mormor fyllde 75 år i augusti köpte jag och mina kusiner på mammas sida biljetter till Buddy Holly så att vi kan ha en mysig dag med mormor. Denna dag är idag! Jag har sett fram emot det här jättelänge, det är inte varje dag bara kussarna träffas och myser, och med älskade mormor dessutom. Efteråt ska vi gå och äta.

Det här blir lite av en dubbel tjusning för mej. När jag var liten var jag nämligen ett Buddy Hollyfan. Jag vet, jättevanligt. Medans alla andra flickor i min ålder lyssnade på snyggingarna i Take That lyssnade jag på en gubbe som var högaktuell på 50-talet...

På mitt fritids jobbade en långhårig, blond kille som hette Patrik. Jag var lite förtjust i honom. Han spelade alltid gitarr på samlingarna och kunde sjunga som en Gud. När Buddy Holly-musikalen sattes upp nångång på 90-talet spelade Patrik huvudrollen - Buddy. Hela fritids fick gå och se föreställningen och efteråt fick vi smita backstage. Där fick vi varsitt brunt plektrum som det stod "Buddy Holly" på. Jag var helt starstruck och behandlade mitt plektrum som om det vore gjort av porslin. Jag har det kvar fortfarande.

Så började iaf min kärlek till denna musik.





Patrik var förresten en av medlemmarna i Blond, om ni minns dom? :)






Lager och underlag.



Har idag blivit sminkad med Jane Iredale's produkter av Skin concept's makeup-artist.
Jag blev tyvärr inte helt kär i underlaget, är trogen Bare minerals tills vidare.
De har däremot en ögonpenna jag bara måste ha!

Jag har ju varit på Dermalogicas skin bars på Åhléns City och NK i två dagar, men idag var jag tillbaka på kontoret. Har mest suttit på lagret och fixat med beställningar. Det är verkligen inget fel med det heller, om det bara inträffar ibland. Jag gillar sånt:

1. Vi får lyssna på hög musik.
2. Man slipper tänka. 
3. Man får lyssna på lagretkillarnas klyftiga sångtexter. "See your halo, halo, halo" blev istället "see your a-hole, a-hole, a-hole".



Barret = check!

Har man inte världens bästa hårfrisörska om man kommer hem vid 00?
Det kallar jag service!

(Här var det meningen att jag skulle ha haft en bild på Edward Scissorhands, för jag tycker att min frisörska påminner om honom, samma snits med saxen vet ni.)

Resultatet kommer snart.

Såg nu att det tog mej över 1 månad att styra upp en klipptid, och när tanken väcktes till liv var det redan långt gånget. Min hårsituation alltså.
Nu ska hon höra av sej till mej när hon tycker att det är dags för mej att komma tillbaka. Sms! Hur bra är det inte!?

Vad kul det är med lite snö förresten! Jag pulsade hem, snön gick upp till knäna! Lycka! Jag passade på att leka lite Barna från Frostmofjället, det var liksom inga andra fotspår förutom mina.

Gonatt, små knattar.


Tomtenisse, javisst.


Men ja! Det funkade! Julglädjen infann sej till min stora... glädje.
Kommer dessvärre inte ha tid att julpimpa hemmet förrän typ söndag. Men det är en världslig sak, huvudsaken är att viljan finns och det gör den.

Luciakonserten var gudomlig.
När konserten skulle dra igång började en man tala i mikrofonen. Men ingen man syntes till. Denne man presenterade sej som Christer Fuglesang, samtidigt som ett bildspel på honom visades på jumbotronen. Det var väldigt svårt att säga om det var på riktigt eller om det var ett dåligt... skämt? Alla var tysta och undrade vad Christer har med julen att göra. Rymdtema i år kanske?
Nä, efter en lång väntan av vad detta skulle leda till började han ropa in sin rymdbesättning, en efter en, på arenan. Sedan kom självaste Christer in och tog emot applåder. Han förklarade att han ju var tvungen att visa sina amerikanska kollegor Sveriges stolthet - Luciakonserten. Den lilla showen avslutades med att en kvinna förde dom till sina sittplatser så att konserten äntligen kunde börja.
Mycket märkligt...

Idag har jag varit på Skin concept, Dermalogicas agentur. Har mest känt mej som en liten tomtenisse som utfört en massa löpande-band-bestyr. Klistra adresser på kuvert, klistra lappar på produkter. Dagens ord får bli: klistra.

Imorgon och på onsdag ska jag få stå på Åhléns City och NK:s Dermalogicadiskar, ska bli jätteroligt! Får säkert bli tomtenissen-som-slår-in-alla-klappar. Tjoho!

Och nu till det jag har längtat efter hela dagen: glögg!!


Glad Lucia!



Så här ska jag starta varje dag!

Glad Lucia, snyggingar! Det är idag julglädjen infinner sej, det känner jag på mej.
Jag har sjungit lucialåtar i duschen, vi pumpar Absolute Christmas på högsta och det är nu det händer.
För om inte ens Luciakonserten kan smitta av sej med lite jul så ser det nog mörkt ut för julen det här året...

Jag är jättetaggad! Lucia + E, jag vet inte om det kan bli så mycket bättre. :)


Livet är kort.



Förutom en massa jobb har den här sköna lördagen gett mej en massa utrymme att tänka. Jag tänker på de nära och kära som inte mår så bra just nu, jag tänker visserligen på er varje dag. Och jag vet att allt kommer att gå bra.

P hade laddat för att se sin favoritfilm Dum & Dummare, men det är verkligen inte min humor. Jag satt med tills jag inte stod ut längre + lite till för den goda stämningens skull. Sen smög jag ut hit till min jobbhörna och började rita lite på photoshop. The outcome was this. Texten kan tyckas vara trött och utnött, men sanningen går aldrig att rubba. Fånga dagen, livet är kort. Sant, eller hur?

Brevis, det känner vi ju till. Korta stortåsträckaren och allt det där, piece of cake!

Dags att smyga tillbaka till soffan och upprätthålla ställningarna. Imorgon ska jag återuppleva gamla minnen på Luciakonserten i Globen med min kära E. Det är första gången vi är där som åskådare och inte små tärnor. Och förhoppningsvis får vi oss en rejäl dos med jul!










Mucho gusto.



Apropå spanska.

På gymnasiet läste jag och E spanska, visserligen i olika grupper. E:s spansklärare var kär i uttrycket "mucho gusto" (trevligt att råkas, nöjet är på min sida osv) och hon slängde runt med de stackars orden mer än några ord ska behöva utstå.

På en vild fest med Maltakompisarna åkte spritpennan fram i gryningen och jag och E skrev roliga och gulliga saker på varandras armar.
När jag vaknade upp såg jag vad E hade skrivit med stora bokstäver på min ena arm. Det var inte vad hon tänkte skriva. Tanken var "te quiero", jag älskar dej, men det var nånting som innehöll gusto. Och mucho. Jag minns inte den exakta frasen, men det var käpprätt åt skogen. :)

Och E hade somnat med pannan på armen och hade texter i hela ansiktet. Ni kan ju gissa hur snyggt det var och framför allt hur lätt det var att tvätta rent ansiktet. Det var extra roligt att åka hem på t-banan den morgonen. Vi skrattade hela vägen hem.

Jävla Inga-Lill!!


They won't see us waving from such great heights.

Försökte härda ut genom hela Idol-finalen, men så fort Cirkus Möller kommer är allt kört. Jag byter kanal på stört och sen somnar jag ifrån det viktiga, viktiga, viktiga. Erik är ju en självklar vinnare men efter att Tove åkte ut förra veckan kan vad som helst hända. Tables have turned.
Så när jag vaknade idag sprang jag till datorn som ett litet barn på julafton för att få reda på den korade vinnaren och självklart var det ju - ERIK.

Inte så att jag har följt Idol slaviskt, jag har sett nått avsnitt här och där och jag måste säga att jag inte har haft någon riktig favorit i år. De som har sjungit bra har jag inte gillat personligheten på och tvärtom. Men när det kommer till det här med att veta att Sveriges befolkning fortfarande inte har tappat omdömet helt så känns Idol rätt viktigt. Man kan säga att det är ett sätt att mäta om vi har alla hästar i hagen...

Eftersom Erik vann så är världen fortfarande ungefär som jag ser den. ;) Tacka Gud för det!
(Men Calle är en värdig tvåa.)




Jag älskar apan Alejandro! "Storevvi" - Stureby på spanska. Det är Olgas tränade öra som har snappat upp detta på t-banan. Nämnde jag att hon åker 19-linjen?

Idag kommer jag att spendera min tid framför datorn, jobb så klart. Så ring och skicka gärna sms och förgyll min datorhörna, sweet!
Här får ni en perfekt lördagslåt; The Postal Service - Such Great Heights.



They won't see us waving from such great heights
"Come down now", they'll say
But everything looks perfect from far away
"Come down now", but we'll stay


Jävla svin.

Olga och jag tog en spontanspruta igår, Sprutan med stort S. Need I say more?

Vi gick förbi Svea Vaccin och kände att; varför inte? Det var inte en dag för tidigt för min del.
"Doktorn" desinficerade ingenting, inga händer - ingen arm. Jag hoppas att han åtminstone hade mage att byta nål?! Det hela var över på en nanosekund. Efter att han injicerat sprutan satte han dit sitt smutsiga finger för att stoppa blodet under tiden han ryckte åt sej ett plåster.
Jag vet inte om det här bådar gott.

Jag har inte känt av nånting mer än att jag undvek att sova på vänster arm i natt eftersom det spände. Men under dagen har jag segnat till och jag har ont i hela kroppen. På väg hem från t-banan värkte t. om knäna och jag gick som att jag var hög som ett hus. Svajig och alldeles, alldeles underbar.

Detta gör såklart att jag missar en kväll jag har sett fram emot jättelänge. Julmys med godisfabrik! BUHHH!! :/





Tankar om en fot.



I fredags gjorde S en pedikyr på mej. Jag bad henne kolla på min högra lilltå, jag har haft ont i den i några år och nu tänkte jag om det kanske var en liktorn. Det var det inte.
S kallade dit en lärare och hon hade aldrig sett något liknande och kunde inte fastställa vad det var. Hon sa att det kan dölja sej nån sticka eller sten, glasbit där inne.

När jag kom hem slog det mej.
Sommaren var 2003 och vi var i Magaluf. Efter en blöt kväll i flipfloptofflor hade jag trampat in stenar och glasbitar i mina fötter. Jag gick till läkaren som tog ut det han kunde och lindade om min fot. Som tur var hade jag med mej mina "high fashion-skor" med dragsko, så att jag fick ned klumpfoten i nånting.
Hemma i Sverige gick jag till läkaren igen, han tog ut ännu lite mer (men lät faktiskt glasbitarna vara kvar) och denna gång fick jag hoppa runt på kryckor.
Så, svar ja! Det finns nog lite diverse krimskrams som gömmer sej i mina fötter.

Det ska bara bli spännande att se vad, om det nångång behagar komma ut...


Seg som en råtta.



Bilder från Avis-festen. Alltså födelsedagsfesten. På bilden längst ned
ser ni Nick Carter flankerad av två heta svenskor. Extra! Extra!


Helgen toksvischade förbi i vanlig ordning!
Festen i lördags var rolig, det är alltid lika skoj att träffa gamla bekanta man kanske inte träffar annat än på just... Avis. :)

Det är helt ofattbart vad jag är trött nu för tiden, idag har jag varit och sett ut som en zombie. Bättre skick har jag varit i, om man säger så. Jag måste lägga om mina levnadsvanor som har spårat ur totalt. Det är därför jag går till gymmet nu.

Apropå Kings of Leon.



Sonny låg i min famn och var på väg att somna när jag zappade runt på tv:n och fastnar på Sex on Fire som visades på MTV. När jag sedan kommer på mej själv med att det kanske inte är så schysst att välja just en musikkanal när han precis ska till att somna och byter kanal ber han mej att ändra tillbaka för att han vill se rockkillarna. Och så säger han:
- Mamma har sagt att de spelar för sin pappa.
Jag har nämligen berättat för syrran att de heter just Kings of Leon efter deras pappa - Leon.
Då blir moster stolt! Han är inte bara världens bästa unge, han har världens bästa musiksmak också.




 


Lilla Salongen.


Här har ni stjärnorna från min tid i Lilla Salongen på skolan.
Jag har en så fin bild på Tessan som står på alla fyra i trosor, redo att få rumpan "luddfri". Det kliar i fingrarna, så gärna vill jag lägga upp den - men vi har ju fortfarande 1 år kvar i skolan. Det får bli slutbilden, så börja ladda redan nu kära läsare! Detta vill ni inte missa.

Igår hade vi julmys nere i uppehållsrummet. Vi gick lös på juleskum, pepparkakor, J:s hemgjorda saffransskorpor och mjuka pepparkaka, julmust, glögg med tillbehör... har jag missat nåt? Det var en sockerchock som hette duga. Tur att vi hade egna behandlingar på varandra och inte några kunder, för de fula orden och snuskiga gliringarna lade sej som ett tjockt täcke över oss. Väldigt, väldigt trevligt tjejer. Vi kan också!
(Förutom Olga, som blir generad för minsta lilla nu för tiden. This gotta stop!)

På eftermiddagen fram till mitt-i-natten var jag barnvakt åt Sonny och hans kompis Alve. Vi hade en trevlig kväll, mamma var med under middagen tack och lov. Jag hade fullt upp med att leka krigare samtidigt som jag skulle skära sallad. Det är en handfull bara att vara krigare. Jag målade killarna med svart ögonskugga på kinderna, för det har ju krigare. Sonny skulle absolut ha en massa svarta pilar på kinderna, för det tyckte han att krigare hade. Nån som kan räta ut mitt frågetecken - varför har krigare pilar på kinderna och varifrån har han fått det?!
Vi tittade på film och åt en massa snacks och drack hur mycket läsk som helst. Vid 21-tiden tyckte de 18-åriga grannarna att det var dags att dra igång världens jävla fest. Jag kände hur jag transformerades till en bitter kvinna som absolut inte förstår hur man kan spela volym på högsta (!) en fredagskväll. Det finns ju barn i huset som ska kunna sova, hur kan de inte fatta?!
Det absolut bästa med det hela var när de körde den här låten:



Den kom flera gånger under kvällen och varje gång den kom lät det som att det var en indianstam som gjorde fruktbarhetsdansen där hela byn (män, kvinnor, barn, djur) var med och skrek och stampade i takt. Det lät lite som i Jumanji, när en elefanthjord kommer springandes. Jävla cool ljudeffekt. Jag satt och myste lite vid tanken.

Eller nej, jag ångrar mej - det bästa var att de iaf hade satt upp en lapp i närliggande portar där det stod:

- Vi kommer ha en fest blablabla... det kommer att spelas hög musik!

Det är ju klockrent, varför är det inte det man skriver på sina festlappar? Då kan ju ingen riktigt klaga trots att man har satt hastighetsmätaren volymknappen och kör på till efter 01.

Ikväll ska jag på födelsedagsfest på Avis. Och jag kommer säkert dansa till Hotel room service...

XO


Gyllene citroner.



"När livet ger dej citroner - gör lemonad." Vi skrotar den meningen här och nu och lever efter detta istället.
Vem gillar inte att måla? Med guldfärg dessutom!

Jag gillar talesätt, så jag bjuder på ett till:
Alla helgon har ett förflutet och alla syndare har en framtid.

Hur fint är inte det? Jag tycker att de flesta förtjänar en andra chans. Punkt.

Har alla somnat nu..? :)


Jag har varit hemma idag. försökt titta på tv men som de flesta vet är det ju nästan bara Tv shop, svartvita matinéer, repriser på hemskt dåliga serier... Vi tar Våra bästa år som exempel. Det är världens kanske sämsta bildkvalitet; det ser ut som att hela serien utspelar sej som i en dimma, mer hårdsminkade tjejer får man leta efter, alla pratar rätt ut när de tänker (de ställer sej i ett hörn av rummet, blickar upp mot himlen och säger högt och tydligt: "Åh, undrar när Bo ska få veta att det var jag som förgiftade hans fästmö?" Efter det följer ett elakt hånflin). Det är helt enkelt ingen handling utan bara en massa skandaler och dramer som avlöser varandra. 
Eller, det är som ett regisserat Paradise Hotel!

Det är ett straff för oss som är hemma sjuka. Var inte sjuk, för bövelen, det har du ingenting för - liksom. Dessutom undrar jag varför vi betalar rätt mycket pengar varje månad för att ha en massa filmkanaler som ändå bara visar bra grejer 20% av dygnet. Kanske ska be dom att få betala 20% av priset också.

Jag fixade en ny mobil igår, så frukta icke! Jag fruktade nämligen i en dag... Den här mobilen har en jättebra kamera så nu kan jag förhoppningsvis bjucka på lite bättre bilder. Håll i hästarna så kommer det inom kort!

XO.

P.S. Kära läsare, jag skulle hälsa från P att det är han som har berättat för mej om "den glada och den ledsna vargen". Så att ni inte går runt och tror nåt annat! Vore ju förskräckligt. D.S.

Skev mobil.

Min mobil satte sin sista potatis idag. Jag tappade den i omklädningsrummet, det var ingen liten smäll utan fronten blev helt sned. Några småbitar struntade jag t. om i att pussla ihop, men annars är den som ny igen.
"Vad bra" trodde ni va, men ni trodde helt fel! Jag har väntat på att en tjyv ska sno den ur handen på mej (det har ju i princip hänt förut, utanför Daily's på den tid då Daily's fortfarande fanns), att en monstertruck ska köra över den, att ett plan ska krascha på den, att...

Men glöm för bövelen inte att ge mej SIM-kortet tillbaka först, jag vill ju såklart inte tappa bort kontakterna för då är jag körd! Jag kan nog inte ett enda telefonnummer i huvudet. Jo, numret till mamma och pappa - jag har ju haft samma nr sen jag föddes.

E har ett minne som inte är av denna värld; och då menar jag ett riktigt bra sådant. Hon kommer ihåg telefonnummer till folk hon typ har ringt en gång. I sjuan. Det bästa av allt är att hon har haft kvar samma telefonnummer genom alla år - vilket betyder att hennes telefonlista är en resa tillbaka i tiden till gamla vänner, ragg och förbipasserande! Tappa aldrig bort den, darling. Ibland kommer den ju till hands. :)




RSS 2.0